SFRJ4EVER
"SAMO ZAJEDNO SMO JACI"

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Join the forum, it's quick and easy

SFRJ4EVER
"SAMO ZAJEDNO SMO JACI"

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".
SFRJ4EVER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Latest topics
» MUZIKA KOJA POGAĐA U DUŠU...
SAMOSTALNA DRZAVA EmptySun Mar 17, 2024 1:07 am by Valter

» DOKAZI, CEGA ....
SAMOSTALNA DRZAVA EmptySat Jan 20, 2024 10:57 pm by Valter

» "KUD PLOVI OVAJ BROD?"
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyMon Jan 15, 2024 12:48 am by Valter

» DALI ZNATE ZA OVO?
SAMOSTALNA DRZAVA EmptySat Jan 06, 2024 1:01 am by Valter

» TKO SNOSI NAJVEĆU ODGOVORNOST?
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyMon Dec 25, 2023 11:43 pm by Valter

» KRIVI SMO MI!
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyMon Dec 25, 2023 12:38 am by Valter

» ISTORIJA JUGOSLAVIJE
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyTue Nov 28, 2023 11:15 pm by Valter

» GOVORI DRUGA TITA
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyTue Nov 28, 2023 10:48 pm by Valter

» TEžINA LANACA(BORIS MALAGURSKI)
SAMOSTALNA DRZAVA EmptyTue Nov 28, 2023 10:40 pm by Valter

Gallery

SAMOSTALNA DRZAVA Empty
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 FAQ
 Pretraľnik
Affiliates
free forum
November 2024
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Affiliates
free forum

SAMOSTALNA DRZAVA

2 posters

Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty SAMOSTALNA DRZAVA

Komentar  Valter Sat Jan 24, 2015 1:43 pm

Stalno se cuje,od mnogih ljudi (i politicara) sa naseg podrucija (SFRJ) kako su "Novo nastale " drzave sada konacno samostalne.

Kako moze jedna drzava biti samostalna,kada je u sastavu EU?

Izglada da sam nedovoljno inteligentan da shvatim sta je "pisac" hto time da kaze?
Dali neko moze to da mi pojasni?

U Briselu se donose odluke,koje se prenose na sve clanice.
Predstavnici drzava prenose odluke donete u Briselu u soje zemlje,koje te odluke mora da sprovedu.
I sada oni mene hoce da ubede da su samostalni?

U SFRJ je bilo sest republika i dve pokraine.
Koliko ima u EU?
I sada su samostalni?

To znaci,samo pravilnim informisanjem se moze saznati pravo stanje.
Zato, ukljucite mozak,vec je krajnje vreme.
Nismo mi (gradjani i radnicka klasa) tako glupi,kako nas "oni drugi" zele prikazati.

Nezaboravite: "Samo oni ljudi koji drugacije misle (samostalno) mogu nesto promenuti".
To je isto kao sa zubom koji boli.
Ako se omah ne ode kod zubara,ce bol samo biti vece.
Nikako ne manja.
Mislim da to sigurno svi znaju.
Pa zasto i pored tog saznanja i dalje cekate na .......????

Valter

Embarassed

Valter: komentar modifikovan dana: Sun Sep 06, 2015 11:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Valter
Valter
Admin

Broj postova : 9621
Registration date : 2008-01-11

https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Odgovor

Komentar  Slaven Sat Jan 24, 2015 3:53 pm

Valter (citat):Izglada da sam nedovoljno inteligentan da shvatim sta je "pisac" hto time da kaze?
Dali neko moze to da mi pojasni?

Nismo mi (gradjani i radnicka klasa) tako glupi,kako nas "oni drugi" zele prikazati.

Nezaboravite: "Samo oni ljudi koji drugacije misle (samostalno) mogu nesto promenuti".

Valter

Embarassed

Većina ljudi ne samo na Balkanu,nego i svijetu su budale("Ovce")i pokvarenjaci("čobani")
Budale nikad neće shvatiti da su budale,a pokvarenjaci nikad neće priznat da su pokvareni.
Twisted Evil

Što se tiče ex Jugoslavije,suviše je velika zavist i oholost vladala Slovenaca i Hrvata(koji su uostalom shvaćali Jugoslaviju kao prijelaznu državu-iskoristi,odbaci i niti se zahvali što je uostalom model ponašanja velike većine tzv.vjernika(iskorištavača)ljudi diljem svijeta Twisted Evil ) spram ostalih i samo su tražili razlog i povod da se odcijepe(ko i Albanci,samo oni nisu južni slaveni,pa mogu to i shvatiti Rolling Eyes )

Činjenica je da je mnogim ljudima(naročito Hrvatima)bitnije da mašu zastavicama i da su sad zagrebački,a ne beogradski klubovi prvaci i da će rađe lošije živjeti "samostalno",nego bolje zajedno,i taj fakat se ne može zanemariti i ne bi trebalo nikoga forsirati  na drugačije ponašanje. tongue
Slaven
Slaven

Broj postova : 6432
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

https://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Odgovor

Komentar  Valter Sun Jan 25, 2015 10:21 am

Postovani druze Slaven,zahvaljuem na odgovoru.

To medjutim nije bilo pitanje.

Pitanje je bilo,kako se to moze zvati "samostalna" drzava?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_hrvatskoj_samostalnosti "Jer ste (ocito ) vi to trazili."

Za mene,pojam samostalna drzava znaci nesto sasvim drugo.
Sama rec samostalna,znaci nezavisnost do nekih drugih drzava pri donosenju odluka.
Drugo su ugovori,kada su "siri" interesi u pitanju.

Sasvim trece pitanje je,koliko je drzavama danas u Evropi uopste moguce biti samostalna drzava?
Ali to je mozda za jednu novu temu.
Sada me interesuje,dali su ljudi koji tvrde da su drzave bivse SFRJ danas samostane u pravu ili nisu?

Valter
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty DALI JE DOVOLJNO SAMO TRAZITI " SAMOSTALNOST"?!

Komentar  Valter Sat Mar 07, 2015 11:12 pm

Postavlja se pitanje,dali su "oni" koji su pokrenuli "Kolo" za samostalnost mislili o svemu sto ta "promena" donosi sa sobom? Posebno kada su gradjani u pitanju?

Danas nakon toliko godina "samostalnosti" se postavlja pitanje,nije li tu neko samo mislio na sebe.
Dali je stvarno nekima dovoljno imati "svoju" himnu i zastavu?

Sta je sa sigurnoscu gradjana pri takvim "promenama"?!
Osim toga ko uopste donosi odluku o sudbini svih gradjana?

Dali je nivo nase inteliegencije na toj visini da mi mozemo na miran,trezven nacin da raspravljamo o posledicama "samostalnosti"?!

Licno sam uvek za bolje.
Posebno ako je to bolje za sve gradjane nasih drzava.
Zasto nikako da prihvatim cinjenicu da smo "samostalni"?!

Mozda zato sto nevidim stvarnog poboljsanja za sve gradjane.

Ako u jednoj drzavi gradjani nemaju nasmejana lica,nesto nije u redu.
Pa se pitam ko je ovde koga " osamostalio"?

Dali mi mozemo realno da vidimo ono sto se dogadja oko nas,bez da pri tome govore samo "partizani" "ustase" i "cetnici"?
Kada cemo mi biti u stanju da komentarisemo kao gradjani jednog naprednog drustva?

Kada cemo mi biti u stanju da usporedimo trezveno ono sto smo imali i ono sto danas imamo?

I ko je "samostalniji",onaj ko prizna da je napravio gresku i zeli da je ispravi ili oni koji po svaku ceno,pa makar i do guse bili u necemu "mekanom" i dalje tvrde da je "demokratija" bolja od onoga sto smo mi (radnicko samoupravljanje) imali

Znam sta zelite reci.

Jeste trebalo nesto promenuti.
Bilo je vreme.
Samo dali je ovo stvarno bilo potrebno ili je trebalo ono usavrsavati i unapredjivati ?

Licno smatram da su oni ljudi koji imaju snagu da priznaju gresku veci heroji od onih koji se drze  uz "tarabu" kao pijan plota.
Kao prvo se (kao sto znamo iz pijanstva) moze izaci samo "treznjenjem".

Kao drugo isto znamo da u prvom danu "boli glava".
Dani medjutim idu dalje i sve se bolje covek oseca,dok "pijanac" koji samo dodaje postaje "ovisnik" i nema sanse da se "otrezni" nikad.
Dali je to buducnost nasih gradjana?

Razmislite,sta je bolje,ako se posmatra dugorocna perspektiva.
"Jer ste vi to trazili".
Jeste li vi to stvarno trazili?

Valter

Suspect
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Svaka ekonomska kriza prethodi ratnoj...

Komentar  Slaven Mon Mar 09, 2015 11:06 pm

http://www.advance.hr/vijesti/lider-spanjolskog-podemosa-ako-europa-ne-ukine-mjere-stednje-ojacati-ce-krajnja-desnica-koja-je-stvarna-prijetnja-demokraciji/

Lider španjolske ljevičarske stranke Podemos,Pablo Iglesias, rekao je u razgovoru za Reuters kako Europa mora prekinuti s politikama mjera štednje ili će u suprotnome "gledati kako sve više jačaju krajnje desničarski pokreti koji predstavljaju stvarnu prijetnju demokraciji".

Krajnja desnica jača u brojnim zemljama Europe,no ne i u Španjolskoj gdje se upravo Podemos nametnuo kao najznačajnija alternativa establišment strankama koje promoviraju mjere štednje s lijevog i desnog centra.
Slaven
Slaven

Broj postova : 6432
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

https://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Članak

Komentar  Valter Mon Mar 23, 2015 6:30 pm

http://www.advance.hr/vijesti/sarkozy-potisnuo-le-pen-i-odnio-pobjedu-u-prvoj-rundi-lokalnih-izbora-u-francuskoj/

Sarkozy potisnuo Le Pen i odnio pobjedu u prvoj rundi lokalnih izbora u Francuskoj
advance.hr

Francuska konzervativna stranka bivšeg predsjednika Nicolasa Sarkozya, UMP, odnijela je pobjedu u prvoj rundi na lokalnim izborima u nedjelju uskrativši time očekivanu pobjedu Marine Le Pen i njene desničarske stranke Nacionalni Front (FN).

Prema prvim neslužbenim rezultatima Sarkozyeva stranka UMP, zajedno sa saveznicima, odnosi 30% glasova, dok je Nacionalni Front osvojio 26%. Unatoč činjenici da je FN ostvario bolji rezultat nego na izborima 2011., očito je kako je napredak ove stranke usporen, a možda je i dosegnuo svoj vrhunac.

Vladajuća stranka predsjednika Hollandea završila je na očekivanom trećem mjestu, s 21% osvojenih glasova.

Odmah nakon prvih rezultata jučerašnjih izbora Sarkozy je odbacio bilo kakvu mogućnost koaliranja s Nacionalnim Frontom.
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Komentar

Komentar  Valter Mon Mar 23, 2015 6:38 pm

Najzalosnije je,kada gradjani nemaju drugog izbora.

Znaci,od dva losa biraj ono manje lose.

Sta je sa naprednim strankama?

Zar je stvarno moguce da su sve leve stranke "otupele".

Nije ni cudo.

Kada gradjani ne podrzavaju levicu.

Ne podrzava ni levica gradjane.

Samo ko ce na kraju da izvuce "deblji" kraj,se vac sada zna.

Pri tome se nesme zaboraviti,kada je Francuska u pitanju je Oland "socijalista" i sta je uradio?

Ne da nije nista uradio,nego je jos i pogorsao situaciju za radnicku klasu a time i za sve gradjane.

Zato nije ni cudo sto sve vise "desnica" preuzima vlast u zemlji.

Ova praksa medjutim nije samo u Francuskoj.

Zato je neophodno da se leve partije malo "trgnu" iz sna i pocnu da rade ono,zasta su placeni od gradjana.

Valter

Idea
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty Re: SAMOSTALNA DRZAVA

Komentar  Valter Mon Nov 02, 2015 2:13 pm

http://flash.hr/aktualno/hrvatska-je-danas-sve-samo-ne-neovisna-zelite-li-i-dalje-biti-robovi-u-svojoj-zemlji/

Hrvatska je danas sve samo ne NEOVISNA! Želite li i dalje biti robovi u svojoj zemlji?

Na današnji dan se članovi HDZ-a i SDP-a natječu tko je veći domoljub, tko je više cvijeća donio na grob dr. Franje Tuđmana. Svima su puna usta ljubavi prema Hrvatskoj i svi slave DAN NEOVISNOSTI, ali Hrvatska je sve samo ne neovisna. Mi smo robovi u vlastitoj zemlji.

Novonastala Hrvatska država je imala sve u svome vlasništvu: središnju banku, monetarni suverenitet/svoju valutu (Hrvatski dinar koji nije izdala središnja banka već Ministarstvo financija kao prijelaznu valutu, a na Dan državnosti 30. svibnja 1994. godine, uvedena je kuna kao novčana jedinica RH, zamjenom za hrvatski dinar u iznosu 1:1000), državne banke, tvornice, energetske kompanije, telekomunikacije, šume, vode, kuće, stanove, prehrambenu industriju, farmaceutsku industriju…). Nešto što je u zapadnom kvazidemokratskom svijetu bilo nezamislivo, utopija, u Hrvatskoj je bila stvarnost. Iako u ratu, Hrvatska je bila jedna od najbogatijih zemalja u Europi, a usudio bi se reći i najbogatija. Imali smo monetarni suverenitet, nekreditnu emisiju novca, a vanjski dug nam je raspadom Jugoslavije bio svega 4 milijarde dolara.

Rat se bližio kraju i sve činilo idilično, ali dok su ljudi ginuli, kriminalci iz HDZ-a su za to vrijeme pljačkali Hrvatsku u pretvorbi i privatizaciji, gdje su državno imovinu za jednu kunu pretvarali u privatnu kako bio ostvarili Tuđmanov san o 200 bogatih obitelji koje će upravljati Hrvatskom. Da tu tragediji ne bi bio kraj, 1994. godine su potpisali Mastrihtski ugovor i tako se odrekli središnje banke i monetarnog suvereniteta. Hrvatska više nije imala moć nad svojom valutom koja je u optjecaj nije ulazila kao dug, već smo postali robovi privatnih banaka od kojih smo počeli posuđivati svoj novac. Umjesto da tisakmo svoj novac i puštamo ga u optjecaj, mi smo ga kupovali iz vana uz kamatu. Uveli smo valutnu klauzulu i precijenili kunu i tako uništili bilo kakvu pomisao na domaću proizvodnju i izvoz i orijentirali se isključivo prema uvozu, što je danas rezultiralo kolaspom hrvatske ekonomije, porastom nezaposlenosti i valom iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske.

Politička mafija je isisala sav novac iz domaćih banaka i onda prodala ljudima priču kako moraju sanirati banke novcem poreznih obeznika (iako se lako moglo utvrditi gdje je nestao novac iz banaka i na čijim je računima završio). Građanima su uzeli 80 milijardi kuna za sanaciju banaka i onda su ih prodali tj. poklonili strancima za 5 milijardi kuna. Kasnije će te iste strane banke uz blagoslov svih Vlada i HNB-a opljačkati ljude s kreditima u švicarskim francima, eurima sa lihvarskim kamatama i tako zabiti posljednji čavao u lijes hrvatske države. Cijelo vrijeme nas zadužuju našim novcem.

Suma Sumarum svega: Prodali smo Plivu Amerikancima, Hrvatski Telekom Nijemcima, Inu Mađarima, izvore vode Amerikancima, banke talijanima, Francuzima, Austrijancima, Nijemcima…., zlatne poluge po nalogu MMF-a, ušli u još veću Jugoslaviju/Euroslaviju u kojoj o nama sad odlučuje Bruxelless, za koju plaćamo 4 milijarde kuna godišnje članarine, potpisali Vatikanske ugovore u kojoj smo dopustili da Crkva bude država u državi (milijarda kuna godišnje), ušli u NATO u kojem se borimo za američke interese (4 milijarde kuna godišnje,a možda i više)…. itd. Podupirali smo američki, britanski i izraelski terorizam po svijetu i naoružavali pripadnike ISILA i sad nam je puna zemlja izbjeglica koje su između ostalog i zbog naše podrške agresorima ostale bez svojih domova. Sve ovo vrijeme stotine tisuća mladih i školovanih ljudi je napustilo Hrvatsku u potrazi za boljim životom.

Dakle, sve ono za što smo se borili, samostalnost, neovisnost, slobodu….,  mi sada nemamo. Siromašniji smo i obespravljeniji nego što smo to ikada bili. Postali smo robovi u vlastitoj zemlji u kojoj gledamo kako nas stranici izbacuju iz kuća i stanova, kako nam iskapčaju struju i vodu uz blagoslov naše korumpirane Vlade. Od Hrvatske je ostala samo zastava, himna i grb, ali ne i država. Mi je više nemamo. Ako vi želite slaviti zastavu, himnu i grb, slavite, ali ja nemam što slaviti, niti mogu biti danas ponosan. Dan neovisnosti ne postoji jer mi državu više nemamo, a nemamo ju ne zato što su nas političari pokrali, nego zato što vi niste napravili ništa da to spriječite. Za to ste krivi vi, vaši očevi i majke, a danas će to biti i vaša djeca itd.

Ako želite slaviti Dan neovisnosti, onda morate vratiti državu koju smo izgubili, a to možete samo na izborima 8.11.2015., ako glasate za povratak monetarnog suvereniteta. Stoga možete glasati za ŽIVI ZID i ponovno slaviti Dan neovisnosti ili možete opet birati SDP, HDZ i njihove satelite i onda se svake godine pretvarati da slavite nešto što ne postoji, a onda će vam neovisnost izgledati ovako: https://www.facebook.com/zivizidd?fref=ts

Autor: Josip Novosel
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty JOS JEDAN DOKAZ

Komentar  Valter Fri Aug 11, 2017 1:26 pm

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-se-u-bruxellesu-gleda-na-tolusicev-ishitreni-potez-u-ssp-u-navodi-se-da-eu-nece-povecati-bilo-kakve-naknade-srbiji-to-moze-biti-problem/6452794/

IVAN JAKOVČIĆ:KAKO SE U BRUXELLESU GLEDA NA TOLUŠIĆEV ISHITRENI POTEZ 'U SSP-u navodi se da EU neće povećati bilo kakve naknade Srbiji. To može biti problem'
AUTOR:Robert Bajruši

ZAGREB - Hrvatska je morala revidirati odluku o povećanju visine naknada prilikom pregleda poljoprivrednih proizvoda iz zemalja Zapadnog Balkana. Mijenjanje je bilo ishitrena odluka, smatra Ivan Jakovčić, član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta (AGRI).

Jakovčić u razgovoru za Jutarnji list objašnjava zašto u Bruxellesu neće stati iza poteza Tomislava Tolušića, premda je Hrvatska u Europskoj uniji, a ostale države nisu, ali i demantira čestu tezu kako hrvatski poljoprivrednici nemaju korist od članstva u EU.

Kako gledate na odluku Ministarstva poljoprivrede koje je podignulo naknade na uvoz voća i povrća, a onda i protumjere Srbije i drugih država?

- Odluka mi je prihvatljiva jer ima pozitivnu namjeru. Zaista treba uvesti red na tržištu poljoprivrednih proizvoda. Ipak, drugo je pitanje je li to trebalo učiniti na takav način. Naime, Hrvatska je time uvela najveću naknadu u EU za kontrolu uvoza voća i povrća. Kako se ta mjera praktički odnosi samo na susjede, moglo se očekivati brzu i oštru reakciju. Čini mi se da je najprije trebalo pokušati dijalog sa zainteresiranim zemljama, a tek onda krenuti, i to u dogovoru s Europskom komisijom, u konkretnu akciju. Ovako je pitanje koliko će zaista mjera koja ima dobru ideju na kraju biti kontraproduktivna.

Objavljeno je da EU smatra da treba poštovati SSP. Je li to packa Hrvatskoj?

Pored jasnog znaka iz EU, neki jos uvek govore o slobodnoj drzavi.

Dali su toliko "neupuceni"= (kao pucanstvo) ili znaju samo cute zbog licnog interesa?

Valter

Suspect
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

Komentar  Valter Tue Jan 02, 2018 12:02 am

I da bude jasno.

Nije to samo u republici Hrvatskoj tako.

Sve drzave bivse SFRJ su danas "SAMOSTALNE" pa je sve gore i gore.

Dali to ima ko da potvrdi?

Sasvim sigurno ima onih kojima je danas bolje nego sto je bilo u SFRJ.

Samo to nije radnicka klasa.

Radnickoj klasi je(vecini) bilo u SFRJ bolje.

Zato sam ja i rekao od samoga pocetka raspada SFRJ da se sve "ovo" nece dobro zavrsiti.

Posebno kada je u pitanju radnicka klasa.

Samo koga jos interesuje radnicka klasa?

A,radnicka klasa je ta koja nosi celu drzavu na  svojim "ledjima".

Tako da je sasvim logicno da ce i samoj  drzavi biti lose ako je radnickoj klasi lose.

Ocito je veliki broj onih koji sacinjavaju radnicku klasu  u nemogucnosti da shvati sustinu problematike,isto tako je  i posledica toga da ih "oni" sa druge strane iskoristavaju za svoje "penjanje" u raznim sferama zivota.

Tako je bilo do sada,tako ce po svoj prilici i dalje ostati.

Tragicno je da i nakon toliko godina radnicka klasa nije u stanju da shvati zadatak i ulogu koja bi trebalo da bude njena vodilja.

A svi oni koji "nevide," potrebuju "nekoga" ko ce ih vodi kroz zivot.

U kom ce ih pravcu taj "neko" voditi zavisi od razvoja inteligencije toga "istoga".

S obzirom da nivo inteligencije radnicke klase (ocito) nije na zavidnom novu je sasvim jasno da ce i oni koji ih "vode" to u svoj interes okrenuti i iskoristiti svoju nadmoc.

Trenutna situacija to jasno pokazuje.

ako da se sve ovo sto se u "nasim" drzavama dogadja moze kao skolski primer uvrstiti u udzbenike kako netreba da se vodi drzava.

Moze i kao primer da sluzi svima onima koji jos nisu shvatili sta znaci kada nacionalisti preuzmu vlast u svoje ruke.

Najlakse je praviti se "lud" i cutati.

Samo kome to u krajnjoj liniji koristi?

Radnickoj klasi sigurno ne.

Razmislite dobro i donesite sami svoj zakljucak.

Valter

pale

Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

SAMOSTALNA DRZAVA Empty PITANJE

Komentar  Valter Wed May 19, 2021 7:17 am

Koja drzava u EU je stvarno samostaln?

Razmislite malo o ovom pitanju? Mozda ce vam to pomoci da shvatite ( konacno ) sustinu problematike.

" BRAVAR JE BIO BOLJI".

Valter
Valter
Valter
Admin

Na vrh Go down

Komentar  Sponsored content

Sponsored content