LEPO PONASANJE - BON TON
2 posters
Stranica 1/1
LEPO PONASANJE - BON TON
Otvaranjem Evrope je sve bitnije i ponasnje u raznim prilikama.
Pokusacu da postavim linkove za sve one koji zele nesto znanja da doadju kada je ponasanje u javnom zivotu u pitanju.
Ponasanje u Rastoranu.
Niko se nije naucen rodio.
Samo neinteligentan covek nema potrebe da siri svoje znanje.
Zelim vam svim ugodno uvecanje znanja.
Za one koji vec znaju je ovo prilika da provere svoje znanje.
Valter
Pokusacu da postavim linkove za sve one koji zele nesto znanja da doadju kada je ponasanje u javnom zivotu u pitanju.
Ponasanje u Rastoranu.
Niko se nije naucen rodio.
Samo neinteligentan covek nema potrebe da siri svoje znanje.
Zelim vam svim ugodno uvecanje znanja.
Za one koji vec znaju je ovo prilika da provere svoje znanje.
Valter
Valter: komentar modifikovan dana: Thu Jul 01, 2021 7:26 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
GOVOR TELA
U mnogome zavisi kako cemo reagovati o tome kako shvatimo ponasanje onoga sa kim komuniciramo.
Valter
ODGOVOR
Ne zaboravite,ovo je samo jedan mali deo mogucnosti uvecanja znanja kada je komunikacija u pitanju.
Internet svima onima koji su zedni znanja pruza danas mogucnosti za unapredjenje istoga.
Danas nije preduslov bogatstvo za lepo ponasanje i prosirenje znanja.
Zeleo sam samo dati pomoc pri "prvom Koraku" svih onih koji zele jos vise uciniti kada je komunikacija u pitanju.
Neka za sve nas,ova godina bude godina komunikacije ka boljem razumevanju svih ljudi u nasem okruzenju.
Valter
Internet svima onima koji su zedni znanja pruza danas mogucnosti za unapredjenje istoga.
Danas nije preduslov bogatstvo za lepo ponasanje i prosirenje znanja.
Zeleo sam samo dati pomoc pri "prvom Koraku" svih onih koji zele jos vise uciniti kada je komunikacija u pitanju.
Neka za sve nas,ova godina bude godina komunikacije ka boljem razumevanju svih ljudi u nasem okruzenju.
Valter
PRAVINO POSTAVLJANJE STOLA
Gost kojeg ste pozvali na rucak ili veceru ce vec pri sedanju za sto videti koliko ste inteligentni.
Mnogi ljudi (i domacice) jos uvek (mada su cesto u restoranu ) neznaju kako se pravilno postavi sto.
Evo nekoliko primera za to.
U zavisnosti od jela koje se sprema.
Glavno pravilo je sedece:Noz,Kasika sa desne strane.
Viljska sa leve strane.
Casa sa desne strane.
Desertni pribor iznad tanjira.
Redosled pribora je,od spolja prema unutra.
Znaci onaj pribor koji se prvo koristi (Kasika) ja sa spoljne strane a onaj koji se kasnije koristi (Noz) sa unutrasnje ( do tanjira) strane.
Salveta se postavlja sa leve strane ispod viljuske,ili na tanjir.
Danas se izbegava preveliko motanje salvete.
Iz higijenskih razloga.
Sto manje drzanje u ruci pre koristenja.
www.google.ch/search?q=richtig+den+tisch+decken&client=ubuntu&hs=38O&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=dkSqVOjDMsP5PKW4gfAL&ved=0CB4QsAQ&biw=1634&bih=927
Valter
Mnogi ljudi (i domacice) jos uvek (mada su cesto u restoranu ) neznaju kako se pravilno postavi sto.
Evo nekoliko primera za to.
U zavisnosti od jela koje se sprema.
Glavno pravilo je sedece:Noz,Kasika sa desne strane.
Viljska sa leve strane.
Casa sa desne strane.
Desertni pribor iznad tanjira.
Redosled pribora je,od spolja prema unutra.
Znaci onaj pribor koji se prvo koristi (Kasika) ja sa spoljne strane a onaj koji se kasnije koristi (Noz) sa unutrasnje ( do tanjira) strane.
Salveta se postavlja sa leve strane ispod viljuske,ili na tanjir.
Danas se izbegava preveliko motanje salvete.
Iz higijenskih razloga.
Sto manje drzanje u ruci pre koristenja.
www.google.ch/search?q=richtig+den+tisch+decken&client=ubuntu&hs=38O&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=dkSqVOjDMsP5PKW4gfAL&ved=0CB4QsAQ&biw=1634&bih=927
Valter
Re: LEPO PONASANJE - BON TON
http://www.fokuzz.com/hrana/lista/ne-dozvolite-da-vam-se-smeju/galerija/?utm_source=popular&utm_medium=referral&utm_campaign=popular
1. Probajte svoj obrok pre nego što dodate so, biber ili druge začine
2. Sačekajte dok svi sednu i budu usluženi, pa tek onda krenite da jedete
3. Uvek dodajte so i biber zajedno
4. Ne pričajte sa punim ustima
5. Ovo je zvanična postavka stola za jelo
6. Koristite pribor koji je postavljen kao na slici
7. Pravilan način da postavite svoj pribor u tanjir
8. Postavljanje svojih štapića na vrh činije se smatra vrlo nepristojno
10. Način na koji postavite pribor na tanjir šalje poruku osoblju
2. Ovo je neformalno podešavanje pribora
15. Uvek bi trebalo da ostavite bakšiš konobaru. 20% od vašeg ukupnog računa
1. Probajte svoj obrok pre nego što dodate so, biber ili druge začine
2. Sačekajte dok svi sednu i budu usluženi, pa tek onda krenite da jedete
3. Uvek dodajte so i biber zajedno
4. Ne pričajte sa punim ustima
5. Ovo je zvanična postavka stola za jelo
6. Koristite pribor koji je postavljen kao na slici
7. Pravilan način da postavite svoj pribor u tanjir
8. Postavljanje svojih štapića na vrh činije se smatra vrlo nepristojno
10. Način na koji postavite pribor na tanjir šalje poruku osoblju
2. Ovo je neformalno podešavanje pribora
15. Uvek bi trebalo da ostavite bakšiš konobaru. 20% od vašeg ukupnog računa
Stranica 1/1
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Sun Mar 17, 2024 1:07 am by Valter
» DOKAZI, CEGA ....
Sat Jan 20, 2024 10:57 pm by Valter
» "KUD PLOVI OVAJ BROD?"
Mon Jan 15, 2024 12:48 am by Valter
» DALI ZNATE ZA OVO?
Sat Jan 06, 2024 1:01 am by Valter
» TKO SNOSI NAJVEĆU ODGOVORNOST?
Mon Dec 25, 2023 11:43 pm by Valter
» KRIVI SMO MI!
Mon Dec 25, 2023 12:38 am by Valter
» ISTORIJA JUGOSLAVIJE
Tue Nov 28, 2023 11:15 pm by Valter
» GOVORI DRUGA TITA
Tue Nov 28, 2023 10:48 pm by Valter
» TEžINA LANACA(BORIS MALAGURSKI)
Tue Nov 28, 2023 10:40 pm by Valter