MOJI PRIJATELJI I JA
+2
sarajka
Dule
6 posters
Stranica 1/4
Stranica 1/4 • 1, 2, 3, 4
MOJI PRIJATELJI I JA
Postovni prijatelji,drugarice i drugovi.
Zelim vam dobrodoslicu na ovaj forum.
Zelja mi je da se druzimo i sirimo prijateljstvo medju (prvo) nama i da mozda uputimo nase dobre prijatelje da nam se pridruze.
Na taj nacin mozemo prosiriti svoj krug prijatelja.
Što nas je vise,zivot je lepsi i ugodniji.
U tom smislu dobro nam dosli.
Drugarski pozdrav,
Valter
Zelim vam dobrodoslicu na ovaj forum.
Zelja mi je da se druzimo i sirimo prijateljstvo medju (prvo) nama i da mozda uputimo nase dobre prijatelje da nam se pridruze.
Na taj nacin mozemo prosiriti svoj krug prijatelja.
Što nas je vise,zivot je lepsi i ugodniji.
U tom smislu dobro nam dosli.
Drugarski pozdrav,
Valter
Da se predstavim
Zahvaljujem na dobrodoslici druze Valtere
Posto sam novi clan da se predstavim ukratko
Ja sam Dule i zivim na jednom salasu u okolini Subotice,46 mi je godina tek,otacSrbin,majka Hrvatica a ja eto ponosni Jugosloven i seljak sam,da novopeceni seljak ha ha.
Nekada sam radio u inostranstvu ali prije 3 godine sam doneo odluku da se vracam za stalno u nase krajeve i eto nisam zazalio.
Nekada gradjanin a sada seljak.
Uzgajam na salasu sve za sopstvene potrebe u miru i tisini bez betona i asfalta.
Od stocarstva do ratarstva i vocarstva sve ja i moja supruga sami radimo,uz to i renoviramo potpuno sami korak po korak ovaj salas stari i nista nam ne fali.
Sretni i zadovoljni smo.SLAVIMO 29 NOVEMBAR1 MAJ na zidu TITOVA slika,nasa muzika od jutra do sutra i eto meni za sada moje mini drage mi JUGE dok ne dodje ona prava,a doci ce pre ili kasnije.
Toliko od mene za sada.
POZDRAV SVIM JUGOSLOVENIMA DILJEM SVETA OD DULETA
Posto sam novi clan da se predstavim ukratko
Ja sam Dule i zivim na jednom salasu u okolini Subotice,46 mi je godina tek,otacSrbin,majka Hrvatica a ja eto ponosni Jugosloven i seljak sam,da novopeceni seljak ha ha.
Nekada sam radio u inostranstvu ali prije 3 godine sam doneo odluku da se vracam za stalno u nase krajeve i eto nisam zazalio.
Nekada gradjanin a sada seljak.
Uzgajam na salasu sve za sopstvene potrebe u miru i tisini bez betona i asfalta.
Od stocarstva do ratarstva i vocarstva sve ja i moja supruga sami radimo,uz to i renoviramo potpuno sami korak po korak ovaj salas stari i nista nam ne fali.
Sretni i zadovoljni smo.SLAVIMO 29 NOVEMBAR1 MAJ na zidu TITOVA slika,nasa muzika od jutra do sutra i eto meni za sada moje mini drage mi JUGE dok ne dodje ona prava,a doci ce pre ili kasnije.
Toliko od mene za sada.
POZDRAV SVIM JUGOSLOVENIMA DILJEM SVETA OD DULETA
Odgovor
Postoavni druze Dule,
zelim se prvenstveno zahvaliti na otvorenosti i iskrenosti pri izlaganju tvoga zivotnog puta.
Cestitam ti na hrabrosti.
Upravo to sam ja svim svojim rodjacima u gradu savetovao,nazalost me do sada nije niko poslusao niti bilo sta uradio u tom pravcu.
Nadam se da ce ti se svideti u nasem drustvu.
Sada uzmi sebi vreme,pregledaj nase priloge.
U delu sport i zbava ima puno nase muzike ( naravno YU ).
Da znas,na
www.youtube.com
mozes da nadjes sve (skoro sve ) nase narodnjake.
Toliko za pocetak.
Naravno da mozes i sam da otvoris teme i da pitas sve ostale,sta rade, cime se bave itd.
Drugarski pozdrav,
Valter
zelim se prvenstveno zahvaliti na otvorenosti i iskrenosti pri izlaganju tvoga zivotnog puta.
Cestitam ti na hrabrosti.
Upravo to sam ja svim svojim rodjacima u gradu savetovao,nazalost me do sada nije niko poslusao niti bilo sta uradio u tom pravcu.
Nadam se da ce ti se svideti u nasem drustvu.
Sada uzmi sebi vreme,pregledaj nase priloge.
U delu sport i zbava ima puno nase muzike ( naravno YU ).
Da znas,na
www.youtube.com
mozes da nadjes sve (skoro sve ) nase narodnjake.
Toliko za pocetak.
Naravno da mozes i sam da otvoris teme i da pitas sve ostale,sta rade, cime se bave itd.
Drugarski pozdrav,
Valter
Prolece je tu
Nadam se da ste svi imali lep prvi dan proleca.
Sada ce poceti radovi u bastama i vocnjacima.
Prolece je kao budjenje nakon noci.
Sve je svetlije i pocinje da se osijava svelom sunca.
Licno nazalost moram vecinu dana da provedem u zatvorenoj prostoriji (na radnom mestu ).
Nemamo cak ni prozore.
Ceo dan nam je ukljuceno neonsko svetlo.
Nadam se da bar vi imate vise mogucnosti za prirodu i njene proletnje lepote.
Valter
Sada ce poceti radovi u bastama i vocnjacima.
Prolece je kao budjenje nakon noci.
Sve je svetlije i pocinje da se osijava svelom sunca.
Licno nazalost moram vecinu dana da provedem u zatvorenoj prostoriji (na radnom mestu ).
Nemamo cak ni prozore.
Ceo dan nam je ukljuceno neonsko svetlo.
Nadam se da bar vi imate vise mogucnosti za prirodu i njene proletnje lepote.
Valter
Ugodna nedelja
Zelim vam svima ugodnu nedelju.
Nadam se da ce sada kada postaje toplije biti vise suncanih dana i u vasim srcima.
Puno pozdrava
Valter
Nadam se da ce sada kada postaje toplije biti vise suncanih dana i u vasim srcima.
Puno pozdrava
Valter
Valter: komentar modifikovan dana: Mon Dec 15, 2014 1:48 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Svima veliki pozdrav sa salasa!
Drugarice i drugovi
Saljem vam srdacan pozdrav sa salasa gde sunce sija,gde je priroda jos nezagadjena,gde se cuje uglavnom samo cvrkut ptica.
Da prolece je stiglo a sa njim i radovi na zemlji,u vocnjaku,basti,sadi se i radi ali zato kada plodovi dodju onda je slatko.
Bas sam sada frezao u vocnjaku a zrak(vazduh) je predivan i umori se covek ali zato kada sednes rucati je sve ekstra ukusno sve zbog tog vazduha,prirode.
U svakom slucaju nebih se sa nikim menjao ni za kakav posao,radis kada hoces i koliko hoces,na tebi je samom,sve zavisi sta i koliko ocekivas od zivota.
Nema velikog brata da me kontrolise,nema sefa,direktora,samo ti salas i priroda.
Ne placas vodu(svoj bunar),ne placas kanalizaciju(svoja septicka jama) ne placas voce,povrce,(svoj vocnjak i basta),ne placas bilo kako meso(svoje svinje,koze,pilici) ne placas mleko(svoje koza) a ni jaja(svoje koke) ni pekmeze ni dzemove ne placas a jos prednost da znas sta jedes jer si sam uzgojio da navedem jos svoje mesne produkte od mangulice,sunka,kobasica,slanina,kulen,pecenica,cvarci,mast,suva rebarca.
Sve to uz nasu muziku i naravno cvrkut ptica.
A sada kada sam lepo rucao i odmorio odoh opet raditi na svom salasu(renovirati,malterisati itd.)
Tesko jeste ali znas da radis za sebe i znas sta jedes.
Ajde ziveli i prijatno!
Prijatan dan i pozdrav
Dule
Saljem vam srdacan pozdrav sa salasa gde sunce sija,gde je priroda jos nezagadjena,gde se cuje uglavnom samo cvrkut ptica.
Da prolece je stiglo a sa njim i radovi na zemlji,u vocnjaku,basti,sadi se i radi ali zato kada plodovi dodju onda je slatko.
Bas sam sada frezao u vocnjaku a zrak(vazduh) je predivan i umori se covek ali zato kada sednes rucati je sve ekstra ukusno sve zbog tog vazduha,prirode.
U svakom slucaju nebih se sa nikim menjao ni za kakav posao,radis kada hoces i koliko hoces,na tebi je samom,sve zavisi sta i koliko ocekivas od zivota.
Nema velikog brata da me kontrolise,nema sefa,direktora,samo ti salas i priroda.
Ne placas vodu(svoj bunar),ne placas kanalizaciju(svoja septicka jama) ne placas voce,povrce,(svoj vocnjak i basta),ne placas bilo kako meso(svoje svinje,koze,pilici) ne placas mleko(svoje koza) a ni jaja(svoje koke) ni pekmeze ni dzemove ne placas a jos prednost da znas sta jedes jer si sam uzgojio da navedem jos svoje mesne produkte od mangulice,sunka,kobasica,slanina,kulen,pecenica,cvarci,mast,suva rebarca.
Sve to uz nasu muziku i naravno cvrkut ptica.
A sada kada sam lepo rucao i odmorio odoh opet raditi na svom salasu(renovirati,malterisati itd.)
Tesko jeste ali znas da radis za sebe i znas sta jedes.
Ajde ziveli i prijatno!
Prijatan dan i pozdrav
Dule
Odgovor
Postovani druze Dule,
uzivaj na svom salasu,tako i treba.
Ti si dokaz da se moze.
Bitno je da covek zna sta hoce u zivotu.
Nije sve ni grad ni jurnjava u njemu
To svako mora za sebe da pronadje i zatim se odluci.
Na zalost je sve manje ljudi koji su spremni da napuste " prednosti" grada.
Zive kao u kavezu ali zive u gradu.
Samo oni ljudi koji znaju sta znaci cvrkut ptica u rano juto,mir i tisina,zanju i da cene prednosti sela.
Radi,uzivaj u plodovima svoga rad.
To je ispravan stav.
Zelim ti lepu nedelju.
Drugarski pozdrav,
Valter
uzivaj na svom salasu,tako i treba.
Ti si dokaz da se moze.
Bitno je da covek zna sta hoce u zivotu.
Nije sve ni grad ni jurnjava u njemu
To svako mora za sebe da pronadje i zatim se odluci.
Na zalost je sve manje ljudi koji su spremni da napuste " prednosti" grada.
Zive kao u kavezu ali zive u gradu.
Samo oni ljudi koji znaju sta znaci cvrkut ptica u rano juto,mir i tisina,zanju i da cene prednosti sela.
Radi,uzivaj u plodovima svoga rad.
To je ispravan stav.
Zelim ti lepu nedelju.
Drugarski pozdrav,
Valter
Re: MOJI PRIJATELJI I JA
Dule (citat):Nema velikog brata da me kontrolise,nema sefa,direktora,samo ti salas i priroda.
Poštovani druže Dule
Ne bih ti htio kvariti raspoloženje,ali uživaj još dok možeš,jer EU sa svojim milijardama kamera i milijunima poreza će "zakucati i na tvoja vrata" da ti odredi koliko možeš proizvesti,pod kojim uvjetima,za koga,a koliko njima dati nameta od ograničene proizvodnje i prodaje(naravno više),a za sve to(ko i za 90-e) možemo "zahvaliti" našim političarima koji su nas na "tacni izručili" zapadnim licemjerima da nam oderđuju kako da "dišemo"(živimo)naravno na našu štetu i stres,a njihovu korist i ležernost
Nepredajem se ja tako lako
Postovani druze Slavene
Nakon svog zivotnog iskustva tesko mi je pokvariti raspolozenje,vec mi je toliko puta bilo pokvareno raspolozenje da vise nije moglo(izgleda da sam stekao imunitet na kvarenje raspolozenja ha,ha) tako da sam sada zadovoljan i sa malim za druge mozda nevaznim stvarima,bitno je samo naci sebe a ja sam to uradio.
Ja sve uzgajam samo za sebe i svoje potrebe,nekada bude viska i za sada to trampim za nesto drugo itd.
Nekada na zapadu dok sam bio dani su prolazili i cekao sam samo taj slobodan dan da mogu otici u prirodu kao i svi,onda svi pohrle kao zombii jos ako je suncan dan pa ne vidis prirodu od ljudi a najcesce se i naplacuje taj izlet u prirodu ako ne direktno onda indirektno.
Svi bi u prirodu a unistavaju je i komercijaliziraju je.
Secam se tamo setnje u prirodi u nekom kao rezervatu prirode gde se smes samo obiljezenim stazicama kretati,sve po PS-u.
Red treba da postoji znam ali ovaj nacin boravka u prirodi ne daje bas mnogo da se uziva u njoj.
Nakon spoznaje zapadne (ne)kulture i nacina zivota i razmisljanja zapadne civilizacije zapitao sam se dali mi sve to treba i dali cu na taj nacin tamo docekati penziju i sta onda?
Nakon toga ako dozivim penziju tamo jos nekoliko godina zivota i gotovo nema me vise,dakle vecinu svog zivotnog veka bi dao zapadu.
Odvagivao,prevagivao sam sve i vrsio analize da bih doneo odluku i evo mene dakle u nasim krajevima.
NIMALO SE NISAM POKAJAO!
Jos nesto druze Slavene,ja sam doziveo nesto na zapadu sto mi je dalo extra snagu i volju da ostvarim svoju ideju u stvari sve skupa u zivotu sto mi se desavalo zajedno sa iskustvom sa zapada otvorilo mi je vidik i novu spoznaju o zivotu.
Nekada sam bio gradsko dete a u inostranstvu sam obisao i radio u vecim evropskim gradovima tako da selo i priroda nisu bili puno prisutni u mom zivotnom toku ali nakon nekih nemilih dogadjaja kako u bivsoj mi JUGI tako i u inostranstvu na moju srecu otvorili su mi se oci tako da sada sa svojo suprugom zivim u harmoniji sa prirodom.
Mnogi su govorili da sam lud sto ovo radim,da sam na zapadu ziveo ko bubreg u loju a neki su govorili da bi i oni to isto uradili ali da je kod mene drugacije(sto je i logicno) kod svakoga je nesto drugacije ali mi nije bilo lakse nego njima kao sto oni misle,njima je uvek teze kod njih je uvek drugacije itd.itd. u stvari nemaju hrabrosti za konkretne korake kao i vecina.
Tako da ne predajem se ja tako lako.
Jos bih dodao nesto sto je neko nekad rekao:
LJUDI STARE,ALI NE SAZREVAJU
COVEK SE PROMENI IZGLEDA TEK KADA GA DOBROOO NESTO LUPI PO TINTARI ILI MU BUDE UGROZEN ZIVOT.
VELIKI POZDRAV OD DULETA
Nakon svog zivotnog iskustva tesko mi je pokvariti raspolozenje,vec mi je toliko puta bilo pokvareno raspolozenje da vise nije moglo(izgleda da sam stekao imunitet na kvarenje raspolozenja ha,ha) tako da sam sada zadovoljan i sa malim za druge mozda nevaznim stvarima,bitno je samo naci sebe a ja sam to uradio.
Ja sve uzgajam samo za sebe i svoje potrebe,nekada bude viska i za sada to trampim za nesto drugo itd.
Nekada na zapadu dok sam bio dani su prolazili i cekao sam samo taj slobodan dan da mogu otici u prirodu kao i svi,onda svi pohrle kao zombii jos ako je suncan dan pa ne vidis prirodu od ljudi a najcesce se i naplacuje taj izlet u prirodu ako ne direktno onda indirektno.
Svi bi u prirodu a unistavaju je i komercijaliziraju je.
Secam se tamo setnje u prirodi u nekom kao rezervatu prirode gde se smes samo obiljezenim stazicama kretati,sve po PS-u.
Red treba da postoji znam ali ovaj nacin boravka u prirodi ne daje bas mnogo da se uziva u njoj.
Nakon spoznaje zapadne (ne)kulture i nacina zivota i razmisljanja zapadne civilizacije zapitao sam se dali mi sve to treba i dali cu na taj nacin tamo docekati penziju i sta onda?
Nakon toga ako dozivim penziju tamo jos nekoliko godina zivota i gotovo nema me vise,dakle vecinu svog zivotnog veka bi dao zapadu.
Odvagivao,prevagivao sam sve i vrsio analize da bih doneo odluku i evo mene dakle u nasim krajevima.
NIMALO SE NISAM POKAJAO!
Jos nesto druze Slavene,ja sam doziveo nesto na zapadu sto mi je dalo extra snagu i volju da ostvarim svoju ideju u stvari sve skupa u zivotu sto mi se desavalo zajedno sa iskustvom sa zapada otvorilo mi je vidik i novu spoznaju o zivotu.
Nekada sam bio gradsko dete a u inostranstvu sam obisao i radio u vecim evropskim gradovima tako da selo i priroda nisu bili puno prisutni u mom zivotnom toku ali nakon nekih nemilih dogadjaja kako u bivsoj mi JUGI tako i u inostranstvu na moju srecu otvorili su mi se oci tako da sada sa svojo suprugom zivim u harmoniji sa prirodom.
Mnogi su govorili da sam lud sto ovo radim,da sam na zapadu ziveo ko bubreg u loju a neki su govorili da bi i oni to isto uradili ali da je kod mene drugacije(sto je i logicno) kod svakoga je nesto drugacije ali mi nije bilo lakse nego njima kao sto oni misle,njima je uvek teze kod njih je uvek drugacije itd.itd. u stvari nemaju hrabrosti za konkretne korake kao i vecina.
Tako da ne predajem se ja tako lako.
Jos bih dodao nesto sto je neko nekad rekao:
LJUDI STARE,ALI NE SAZREVAJU
COVEK SE PROMENI IZGLEDA TEK KADA GA DOBROOO NESTO LUPI PO TINTARI ILI MU BUDE UGROZEN ZIVOT.
VELIKI POZDRAV OD DULETA
Ovo što Slaven predviđa je nažalost neminovnost kojoj sada više ne možemo izbjeći.
Moje je mišljenje da nisu samo političari krivi za sve što se dogodilo.
Mislim da se je ustvari desila tragedija u Jugoslaviji ... neki politički takoreći tsunami /talas.
Kapitalistički Zapad ,vrhunski razvijen,školovan,iskusan u zavađanju,cijepanju i osvajanju je izrežirao cijepanje zemlje i uništenje socijalističkog poretka,a naš narod je u cijeloj zemlji (Jugoslaviji) bio totalno politički nezreo i naletio je.
Jugoslavija taj zunami nije mogla preživjeti.
Nama koji smo ostali barem dijelom nezatrovani ostaje samo da njegujemo prijateljstva i da objašnjavamo mladima šta se ustvari desilo.
Pozdrav Vama svima.
Sarajka
Moje je mišljenje da nisu samo političari krivi za sve što se dogodilo.
Mislim da se je ustvari desila tragedija u Jugoslaviji ... neki politički takoreći tsunami /talas.
Kapitalistički Zapad ,vrhunski razvijen,školovan,iskusan u zavađanju,cijepanju i osvajanju je izrežirao cijepanje zemlje i uništenje socijalističkog poretka,a naš narod je u cijeloj zemlji (Jugoslaviji) bio totalno politički nezreo i naletio je.
Jugoslavija taj zunami nije mogla preživjeti.
Nama koji smo ostali barem dijelom nezatrovani ostaje samo da njegujemo prijateljstva i da objašnjavamo mladima šta se ustvari desilo.
Pozdrav Vama svima.
Sarajka
sarajka- Broj postova : 77
Registration date : 2008-01-11
Ko razume shvatice....
Postovana drugarice Sarajka
Dali je neminovnost to sto drug Slaven predvidja ne bih znao reci ali zanm jedino da je SVAKO KOVAC SVOJE SRECE.
Sve zavisi od jedinke,o nacinu shvatanja zivota,potreba itd.
Ja sam nasao svoju srecu i to u ova teska vremena,mozda zato sto nisam trazio niti trazim niti ocekivam puno od zivota.
Meni tj. nama(meni i suprugi) je dovoljna priroda a nju cemo uvek negde naci a sagraditi nase skromno gnezdo mozemo posvuda kada smo zajedno.
PRIJATAN DAN I POZDRAV OD DULETA
Dali je neminovnost to sto drug Slaven predvidja ne bih znao reci ali zanm jedino da je SVAKO KOVAC SVOJE SRECE.
Sve zavisi od jedinke,o nacinu shvatanja zivota,potreba itd.
Ja sam nasao svoju srecu i to u ova teska vremena,mozda zato sto nisam trazio niti trazim niti ocekivam puno od zivota.
Meni tj. nama(meni i suprugi) je dovoljna priroda a nju cemo uvek negde naci a sagraditi nase skromno gnezdo mozemo posvuda kada smo zajedno.
PRIJATAN DAN I POZDRAV OD DULETA
Praznik
Evo jos koji dan i april prodje.
Kako vreme leti.
Pitam se,sta radite za prvi maj?
Dali idete negde ili radite?
U svakom slucaju se uvek secam onih dana kada smo svi (radnici) slavili zajedno i uzivali toga dana.
Ma,usporedjenju sa ovim,sto danas imamo smo mi tada
(u sfrj ) uzivali svaki dan.
Mada smo svi razbacani po celoj Evropi,vas pozivam da se na koji minut setite svih nas za praznik rada.
Tako cemo biti bar u mislima zajedno.
Drugarski pozdrav,
Valter
Kako vreme leti.
Pitam se,sta radite za prvi maj?
Dali idete negde ili radite?
U svakom slucaju se uvek secam onih dana kada smo svi (radnici) slavili zajedno i uzivali toga dana.
Ma,usporedjenju sa ovim,sto danas imamo smo mi tada
(u sfrj ) uzivali svaki dan.
Mada smo svi razbacani po celoj Evropi,vas pozivam da se na koji minut setite svih nas za praznik rada.
Tako cemo biti bar u mislima zajedno.
Drugarski pozdrav,
Valter
Prvi maj nikada ne zaboravljam a niti cu ikada dok sam ja ziv.
Ja cu najverovatnije ici u mini Jugoslaviju u Subotici jer tamo svake godine za 1.Maj bude drugarica i drugova koji na dostojanstven nacin proslave 1 Maj a onda jos i proslaviti na svome salasu uz Titovu sliku(bas sam pre nedelju dana dobio jednu novu u boji u uniformi).
Sve ovo naravno u prirodi koja je oko mog salas predivna.
POZDRAV OD DULETA
Ja cu najverovatnije ici u mini Jugoslaviju u Subotici jer tamo svake godine za 1.Maj bude drugarica i drugova koji na dostojanstven nacin proslave 1 Maj a onda jos i proslaviti na svome salasu uz Titovu sliku(bas sam pre nedelju dana dobio jednu novu u boji u uniformi).
Sve ovo naravno u prirodi koja je oko mog salas predivna.
POZDRAV OD DULETA
Dule,
i meni je 1. Maj bio i ostao jako važan i drag praznik.
Nemam ja doduše priliku da ga provedem tako lijepo kao ti sa svojim istomišljenicima .
Utoliko se više radujem da Tebi to uspije,da proslaviš u Subotici i da nam o tome opširno pišeš.
Puno drugarskih pozdrava Sarajka
i meni je 1. Maj bio i ostao jako važan i drag praznik.
Nemam ja doduše priliku da ga provedem tako lijepo kao ti sa svojim istomišljenicima .
Utoliko se više radujem da Tebi to uspije,da proslaviš u Subotici i da nam o tome opširno pišeš.
Puno drugarskih pozdrava Sarajka
Valtere,
pa skoro i ne treba da me opomeneš da se sjetim onih divnih,davnih Prvomajskih praznika,meni su ta sjećanja tako spontana i istovremeno i draga i tužna da mi se uglavnom u tome i sastoje ove današnje proslave.
Ja živim u NRW,i u mome gradu je svakog prvog maja ujutro Kundgebung - Prvomajski govor organizovan od Sindikata.
Nakon govora učesnici formiraju malu povorku i prođemo gradskim ulicama sa Zastavom Sindikata, mirovne Inicijative i lijevih - do jednoga trga ispred gradskog pozorišta gdje bude dignuta tribina i mnogi Info-punktovi.
Učestvuju i migranti tako što nude svak svoje ukusne specijalitete.
Nakon govora nastupaju i neke muzičke grupe i eto to je to.
Najbolje mi je od svega da tu barem redovno svake godine sretnem te neke poznanike sa nekih demonstracija ili uskrsnih marševa (ostermarsch),tako se malo osvježi i obnovi poznanstvo.
Naravno ni nalik na prijašnje sa jagnjetom na ražnju ali eto ipak.......
Svima koji posjećuju ovu stranicu želim sretan Prvi Maj prelijepe i ugodne majske dane i praznike.
Sarajka
pa skoro i ne treba da me opomeneš da se sjetim onih divnih,davnih Prvomajskih praznika,meni su ta sjećanja tako spontana i istovremeno i draga i tužna da mi se uglavnom u tome i sastoje ove današnje proslave.
Ja živim u NRW,i u mome gradu je svakog prvog maja ujutro Kundgebung - Prvomajski govor organizovan od Sindikata.
Nakon govora učesnici formiraju malu povorku i prođemo gradskim ulicama sa Zastavom Sindikata, mirovne Inicijative i lijevih - do jednoga trga ispred gradskog pozorišta gdje bude dignuta tribina i mnogi Info-punktovi.
Učestvuju i migranti tako što nude svak svoje ukusne specijalitete.
Nakon govora nastupaju i neke muzičke grupe i eto to je to.
Najbolje mi je od svega da tu barem redovno svake godine sretnem te neke poznanike sa nekih demonstracija ili uskrsnih marševa (ostermarsch),tako se malo osvježi i obnovi poznanstvo.
Naravno ni nalik na prijašnje sa jagnjetom na ražnju ali eto ipak.......
Svima koji posjećuju ovu stranicu želim sretan Prvi Maj prelijepe i ugodne majske dane i praznike.
Sarajka
Komentar
Zalosno je to,da i nakon toliko godina,kada se jasno pokazalo da je sve onako kako je jos i Lenjin predvideo malo ljudi stoji na strani socijalista i levicara.
Nista drugo nam ne preostaje nego da i dalje postujemo ono sto smo i sami doziveli i cuvamo u svojim srcima.
Drugarski pozdrav,
Valter
Nista drugo nam ne preostaje nego da i dalje postujemo ono sto smo i sami doziveli i cuvamo u svojim srcima.
Drugarski pozdrav,
Valter
pozdrav
Vec neko vreme lepo,suncano i vec kukaju,nema vode,nema kise.
Sta ti je covek.
Kada kisa pada je nervozan zato sto nije lepo.
Kada je lepo vreme,je nervozan zato sto je vec predugo lepo i nema kise za biljke.
Nikako ljudima ugoditi.
Znam ja da je seljak sretan ako padne kisa sada ali bi trebalo vise slusati prirodu pa bi bilo i vise kise i vise lepog vemena.
Ja osecam da me vec pocinje vuci ka Jugi.
Lepo vreme pa me podseca na leto,lepo vreme i odmor.
Kako se vi osecate ovih dana??
Sigurno dobro,ako idete na godišnji,neka Vam je srećno onda.
Pozdrav!
Valter
Sta ti je covek.
Kada kisa pada je nervozan zato sto nije lepo.
Kada je lepo vreme,je nervozan zato sto je vec predugo lepo i nema kise za biljke.
Nikako ljudima ugoditi.
Znam ja da je seljak sretan ako padne kisa sada ali bi trebalo vise slusati prirodu pa bi bilo i vise kise i vise lepog vemena.
Ja osecam da me vec pocinje vuci ka Jugi.
Lepo vreme pa me podseca na leto,lepo vreme i odmor.
Kako se vi osecate ovih dana??
Sigurno dobro,ako idete na godišnji,neka Vam je srećno onda.
Pozdrav!
Valter
Godisnji odmor
Nadam se da ste se lepo proveli i pored loseg vemena koje je u celoj Evropi vladali proteklih nedelja.
Licno idem kasnije na odmor i nadam se da ce se u medjuvremenu ispadati kisa i da cu imati lepo veme.
A i ako nebude ce se naci nesto cime cu se moci baviti za vreme odmora.
Ko je raspolozen, neka nam napise svoje utiske sa odmora.
Drugarski pozdrav,
Valter
Licno idem kasnije na odmor i nadam se da ce se u medjuvremenu ispadati kisa i da cu imati lepo veme.
A i ako nebude ce se naci nesto cime cu se moci baviti za vreme odmora.
Ko je raspolozen, neka nam napise svoje utiske sa odmora.
Drugarski pozdrav,
Valter
Poruke i slike koje Vas vode kroz život
http://www.demotivacija.rs/newest/all/svet-je-prepun-predela-5617.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/saznala-je-5633.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/isfolirani-ljudi-su-kao-kopije-patika-5645.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/tvoj-ivot-5653.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-neto-zaista-eli-5660.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-vidi-oveka-da-se-odmara-5675.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/beograd-srbija-5680.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/kad-bog-kanjava-amerikance-poalje-im-uragan-5706.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/uitavanje-5717.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/snovi-5721.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/vremena-se-menjaju-5756.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/zaebi-ovo-5780.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/kakva-evolucija-
http://www.demotivacija.rs/newest/all/u-firmi-poela-otputanja-5809.html5814.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/gde-god-da-poe-videe-lepotu-5868.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/u-fudbalu-kao-i-u-svemu-5908.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-me-uskoro-ne-pozove-5966.html
http://www.demotivacija.rs/newest/i-posle-se-udi-6039.html
http://www.demotivacija.rs/newest/ponekad-biram-6056.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/saznala-je-5633.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/isfolirani-ljudi-su-kao-kopije-patika-5645.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/tvoj-ivot-5653.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-neto-zaista-eli-5660.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-vidi-oveka-da-se-odmara-5675.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/beograd-srbija-5680.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/kad-bog-kanjava-amerikance-poalje-im-uragan-5706.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/uitavanje-5717.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/snovi-5721.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/vremena-se-menjaju-5756.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/zaebi-ovo-5780.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/kakva-evolucija-
http://www.demotivacija.rs/newest/all/u-firmi-poela-otputanja-5809.html5814.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/gde-god-da-poe-videe-lepotu-5868.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/u-fudbalu-kao-i-u-svemu-5908.html
http://www.demotivacija.rs/newest/all/ako-me-uskoro-ne-pozove-5966.html
http://www.demotivacija.rs/newest/i-posle-se-udi-6039.html
http://www.demotivacija.rs/newest/ponekad-biram-6056.html
Slaven: komentar modifikovan dana: Sat Oct 01, 2011 2:06 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Za sve moje prijatelje
Evo pa slusajte.
Ko ostane "hladan" nakon ove pesme duse nema.
Valter
Ko ostane "hladan" nakon ove pesme duse nema.
Valter
Valter: komentar modifikovan dana: Mon Nov 23, 2015 12:56 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Stranica 1/4 • 1, 2, 3, 4
Stranica 1/4