SFRJ4EVER
"SAMO ZAJEDNO SMO JACI"

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Join the forum, it's quick and easy

SFRJ4EVER
"SAMO ZAJEDNO SMO JACI"

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".
SFRJ4EVER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Similar topics
    Latest topics
    » MUZIKA KOJA POGAĐA U DUŠU...
    EVROAZIJA I SVET...? EmptySun Mar 17, 2024 1:07 am by Valter

» DOKAZI, CEGA ....
    EVROAZIJA I SVET...? EmptySat Jan 20, 2024 10:57 pm by Valter

» "KUD PLOVI OVAJ BROD?"
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyMon Jan 15, 2024 12:48 am by Valter

» DALI ZNATE ZA OVO?
    EVROAZIJA I SVET...? EmptySat Jan 06, 2024 1:01 am by Valter

» TKO SNOSI NAJVEĆU ODGOVORNOST?
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyMon Dec 25, 2023 11:43 pm by Valter

» KRIVI SMO MI!
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyMon Dec 25, 2023 12:38 am by Valter

» ISTORIJA JUGOSLAVIJE
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyTue Nov 28, 2023 11:15 pm by Valter

» GOVORI DRUGA TITA
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyTue Nov 28, 2023 10:48 pm by Valter

» TEžINA LANACA(BORIS MALAGURSKI)
    EVROAZIJA I SVET...? EmptyTue Nov 28, 2023 10:40 pm by Valter

Gallery

EVROAZIJA I SVET...? Empty
    Navigation
     Portal
     Index
     Članstvo
     FAQ
     Pretraľnik
    Affiliates
    free forum
    November 2024
    MonTueWedThuFriSatSun
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930 

Calendar Calendar

Affiliates
    free forum

EVROAZIJA I SVET...?

3 posters

Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty EVROAZIJA I SVET...?

Komentar  Lune Tue Apr 15, 2014 12:18 pm

Четири МиГ-31 у стању су да контролишу ваздушни простор ширине 900–1.200 км
    Модернизовани МиГ-31БМ биће у стању да открива циљеве удаљене до 320 км и да их ликвидира са удаљеностима од чак 280 км НАЈНОВИЈИ руски ловци-пресретачи МиГ-41, који се пројектују на основу МиГ-31, треба да лете брзинама изнад 4 маха, саопштио је пробни пилот Анатолиј Квочур.„Таква модернизација требало је да се догоди још пре двадесет година. Међтуим, то се није десило и зато се данас повећавају захтеви. Њихова суштина је, поред осталог, и да се повећа брзина пресретања до 4-4,3 маха“ - рекао је Квочур. Он је овим речима прокоментарисао изјаву посланика Државне Думе Александра Тарнајева да Русија пројектује нови ловац МиГ-41 на бази тешког ловца-пресретача МиГ-31, који достиже 2,8 маха.Поређења ради, стратешки суперсонични извиђач америчког Ратног ваздухопловства Lockheed SR-71 развија брзину до 3,2 маха.Тарнајев је на саветовању експерата за ваздушно-космичку одбрану саопштио да је начелник руског Генералштаба, Валериј Герасимов, потписао наредбу да започне свеубухватна модернизација ловца-пресретача МиГ-31. Тај авион је направљен још у СССР-у у првој половини '70-тих година.Авион је у стању да развије брзину до 3 хиљаде km/h, док му је борбени радијус 720 km.Наоружан је шестоцевним топом калибра 23 мм, а носи и шест ракета класе „ваздух-ваздух“ разних врста. Четири МиГ-31 у стању су да контролишу ваздушни простор ширине 900–1.200 км. Модернизовани МиГ-31БМ биће у стању да открива циљеве на удаљености до 320 км и да их ликвидира са удаљености од чак 280 км.Руско ратно ваздухопловство има око 190 авиона МиГ-31. Производња ових ловаца-пресретача прекинута је 1994. године, али сасвим недавно почела је модернизација тих авиона до верзије МиГ-31БМ.

affraid affraid affraid affraid affraid affraid
    Lune
    Lune

Broj postova : 430
    Registration date : 2013-05-17

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Starija vest ali...

Komentar  Lune Tue Apr 15, 2014 12:21 pm

Lune
    Lune

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Petokraka sa pet pera

Komentar  Lune Tue Apr 15, 2014 12:27 pm

http://planes.deagostini.ru/    Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Shocked
    Lune
    Lune

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Sav svet iz temelja se menja...?

Komentar  Lune Tue Apr 15, 2014 2:09 pm

Комунистичка партија Украјине основана је 18. априла 1918. године у Таганрогу. Њено прво име било је Комунистичка партија (бољшевика) Украјине, све до 13. октобра 1952. године. Као таква је деловала све до 30. августа 1991. године, када је забрањена након неуспешног државног удара совјетских официра 22. августа.

Дана 29. октобра 1991, Александар Мороз организовао је Конгрес на којем је позвао чланове тада забрањене Комунистичке партије Украјине да приступе Социјалистичкој партији.

Први конгрес КП Украјине након легализације био је одржан 19. јуна 1993. године у Доњецку. На овом конгресу је обновљено деловање старе партије. За првог секретара био је изабран Петро Симоненко.
    Циљеви партије

Тренутна политика и циљеви Комунистичке партије Украјине су:

Додељивање руском језику статус другог службеног језика у Украјини[3]
    Борба против олигарха који су „опљачкали“ украјински народ[3]
    Национализација стратешки важних предузећа[3]
    Представљање забране продаје земљишта за пољопривредно обрађивање[3]
    Трошкови за основне намирнице не би смели да прелазе 10% прихода сваке украјинске породице[3]
    Заустављање рехабилитације колаборатора са фашизмом и вођа националистичких организација[3]
    Придруживање Украјине Царинском савезу Белорусије, Казахстана и Русије[3]

Lune
    Lune

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Re: EVROAZIJA I SVET...?

Komentar  Valter Thu Apr 17, 2014 3:41 pm

Lune (citat):http://planes.deagostini.ru/    Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Shocked

Postovani druze Lune,ovaj link ne funkcionise.

Pogledaj zasto?

Drugarski pozdrav

Valter Wink 
    Valter
    Valter
    Admin

Broj postova : 9621
    Registration date : 2008-01-11

https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Ovaj "funkcionise"

Komentar  Lune Fri Jan 02, 2015 12:46 pm

Lune
    Lune

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty ODGOVOR

Komentar  Valter Sat Jan 03, 2015 10:21 am

Nazalost se sa novom godinom ponavljaju stara pravila.
    Jedno od ti pravila je i ono " Jaci pas hebe".
    Pollitricari u evropi su nesposobni da shvate neka sustinska pitanja.
    To u sustini i necudi kada se zna da su uglavnom (posebno emacka) ovisni od SAD-a.

Ova godina nece biti laka.
    Pored toga sto je (Nafta) - benzin jeftiniji (pitam se samo ko je to namestio i zasto) treba dobro pratiti razvoj dogadjaja u Ukrajini.

Nadam se da ce Rusija iznaci diplomatski nacin da spreci izvrsenje ovog "poklona".
    Danas bi svaki normalan covek trebao da zna sta to moze za celu Evropu da znacii.

Iznad naj jacega ima "jaci".
    Samo ako se razmisli
    Sklapanje ugovora sa onim zemljama koje su spremne na to moze da spreci puno vecu stetu,koju bi naneli "pokloni" koje zeli da podeli gspodin Dimitriji Rogozin.

Mislim da je krajnje vreme da se pocne pre "bitke" razmisljati o posledicama.
    Jos uvek smatram da je ona: "Bolje spreciti nego leciti" pametna poslovica.

Valter
    Valter
    Valter
    Admin

Na vrh Go down

Komentar  Lune Sun Jan 04, 2015 12:35 am

BIVŠI češki vojni lekar, potpukovnik Marek Obrtel, koji je služio na Kosovu, u BiH i Avganistanu, i nekoliko puta odlikovan, zatražio je u otvorenom pismu ministru odbrane Martinu Stropnickom da mu se ordenje - oduzme. U obrazloženju navodi da se na to odlučio kada je shvatio da je NATO zločinačka organizacija.

Češko ministarstvo odbrane je saopštilo da ordenje Obrtelu ne može da oduzme, već da on treba da ga - vrati, "o čemu će mu izdati pismenu potvrdu".

- Odričem se ratnih odlikovanja - Direktan impuls da ovo uradim jeste trenutna politička situacija u svetu.

Ovim gestom Obrtel, kako navodi, želi da izrazi neslaganje sa politikom SAD prema Rusiji i zemljama Evropske unije, kao i posledicama te politike. Ogorčen je, navodi, zbog dezinformacija i informativnog embarga na Zapadu kada se radi o ključnim pitanjima vezanim za trenutnu geopolitičku i vojnu situaciju u svetu. One koji to čine smatra krivim što može doći do globalnog konflikta SAD i Rusije, a pre svega na teritoriji Evrope.

- Ako ordenje ne mogu da mi oduzmu, onda ću ga Ministarstvu poslati u kutiji. Ja ga, prosto, ne želim! - poručio je Obrtel.

U misijama NATO-a odlikovan je četiri puta. Vodio je 11. poljsku bolnicu u Avganistanu i bio u misijama na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Obraćajući se svom ministru odbrane Obrtel, između ostalog, u otvorenom pismu ističe:

- Ratna odlikovanja vraćam jer se duboko stidim što sam služio zločinačkoj organizaciji kakva je NATO sa SAD na čelu. Ovim činom želim da izrazim i apsolutno neslaganje sa politikom SAD prema Rusiji, zemljama EU i svom slobodnim i suverenim zemljama sveta sada i u prošlosti, a pre svega sa posledicama te politike.

Zatim Obrtel navodi detalje iz svoje karijere:

- Završio sam Vojnu lekarsku akademiju i postao vojni lekar sa diplomom Karlovog univerziteta u Pragu, potpukovnik sam Armije Češke Republike, sada u rezervi, i tokom službe sam obavljao neke od najviših dužnosti u našoj armiji kada je zdravstvo u pitanju. Među najznačajnije spada vođenje kontingenta Armije Češke Republike u Avganistanu i dužnost načelnika 11. poljske bolnice u toj zemlji... Tokom karijere sam se, u okviru vojnih operacija, upoznao i sa dešavanjima u Bosni i Hercegovini i drugim delovima bivše Jugoslavije, ali pre svega na Kosovu... Baš tamo u meni se rodila sumnja da put kojim idemo (učešće u vojnim operacijama pod vođstvom NATO) nije ispravan...

Objašnjava i zašto je doneo odluku o vraćanju ordenja:

- Slaba uteha da mi je kao lekaru misija da pomažem bolesnima, ranjenima i svima koji su konfliktom pogođeni, nekoliko godina me je sprečavala da u punoj meri shvatim da je to što radi NATO, a pre svega SAD, u mnogim zemljama sveta puka opijenost moći i, pre svega, namerno izazivanje konflikata i imperijalistička politika koja ne zna za granice... Gde god da sam se našao u svetu, nisam izbegavao kontakt sa lokalnim stanovništvom, radilo se o pružanju medicinske pomoći ili, jednostavno, o razgovoru prilikom slučajnih susreta ili uzajamnih poseta. Tako da nisam bio upućen samo na informativne izvore bliske NATO-u, već sam bio u mogućnosti da analiziram situaciju iz svih uglova.

A prelomilo je ono što je doživeo na našim prostorima:

- U zemljama bivše Jugoslavije sam imao tu prednost da sam brzo savladao lokalni jezik dovoljno dobro da bih vodio osnovnu komunikaciju. To mi je dalo mogućnost da shvatim besmisao onoga što radi NATO, a pre svega SAD, u okviru čitavog niza veštački izazvanih sukoba sa ciljem destabilizacije zemalja koje nisu htele da budu poslušne lutke i vazali SAD. Deo te mašinerije sam, nažalost, bio i ja.
    Lune
    Lune

Na vrh Go down

Komentar  Valter Sun Jan 04, 2015 9:48 am

Lune (citat):BIVŠI češki vojni lekar, potpukovnik Marek Obrtel, koji je služio na Kosovu, u BiH i Avganistanu, i nekoliko puta odlikovan, zatražio je u otvorenom pismu ministru odbrane Martinu Stropnickom da mu se ordenje - oduzme. U obrazloženju navodi da se na to odlučio kada je shvatio da je NATO zločinačka organizacija.

Češko ministarstvo odbrane je saopštilo da ordenje Obrtelu ne može da oduzme, već da on treba da ga - vrati, "o čemu će mu izdati pismenu potvrdu".

- Odričem se ratnih odlikovanja - Direktan impuls da ovo uradim jeste trenutna politička situacija u svetu.

Ovim gestom Obrtel, kako navodi, želi da izrazi neslaganje sa politikom SAD prema Rusiji i zemljama Evropske unije, kao i posledicama te politike. Ogorčen je, navodi, zbog dezinformacija i informativnog embarga na Zapadu kada se radi o ključnim pitanjima vezanim za trenutnu geopolitičku i vojnu situaciju u svetu. One koji to čine smatra krivim što može doći do globalnog konflikta SAD i Rusije, a pre svega na teritoriji Evrope.

- Ako ordenje ne mogu da mi oduzmu, onda ću ga Ministarstvu poslati u kutiji. Ja ga, prosto, ne želim! - poručio je Obrtel.

U misijama NATO-a odlikovan je četiri puta. Vodio je 11. poljsku bolnicu u Avganistanu i bio u misijama na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Obraćajući se svom ministru odbrane Obrtel, između ostalog, u otvorenom pismu ističe:

- Ratna odlikovanja vraćam jer se duboko stidim što sam služio zločinačkoj organizaciji kakva je NATO sa SAD na čelu. Ovim činom želim da izrazim i apsolutno neslaganje sa politikom SAD prema Rusiji, zemljama EU i svom slobodnim i suverenim zemljama sveta sada i u prošlosti, a pre svega sa posledicama te politike.

Zatim Obrtel navodi detalje iz svoje karijere:

- Završio sam Vojnu lekarsku akademiju i postao vojni lekar sa diplomom Karlovog univerziteta u Pragu, potpukovnik sam Armije Češke Republike, sada u rezervi, i tokom službe sam obavljao neke od najviših dužnosti u našoj armiji kada je zdravstvo u pitanju. Među najznačajnije spada vođenje kontingenta Armije Češke Republike u Avganistanu i dužnost načelnika 11. poljske bolnice u toj zemlji... Tokom karijere sam se, u okviru vojnih operacija, upoznao i sa dešavanjima u Bosni i Hercegovini i drugim delovima bivše Jugoslavije, ali pre svega na Kosovu... Baš tamo u meni se rodila sumnja da put kojim idemo (učešće u vojnim operacijama pod vođstvom NATO) nije ispravan...

Objašnjava i zašto je doneo odluku o vraćanju ordenja:

- Slaba uteha da mi je kao lekaru misija da pomažem bolesnima, ranjenima i svima koji su konfliktom pogođeni, nekoliko godina me je sprečavala da u punoj meri shvatim da je to što radi NATO, a pre svega SAD, u mnogim zemljama sveta puka opijenost moći i, pre svega, namerno izazivanje konflikata i imperijalistička politika koja ne zna za granice... Gde god da sam se našao u svetu, nisam izbegavao kontakt sa lokalnim stanovništvom, radilo se o pružanju medicinske pomoći ili, jednostavno, o razgovoru prilikom slučajnih susreta ili uzajamnih poseta. Tako da nisam bio upućen samo na informativne izvore bliske NATO-u, već sam bio u mogućnosti da analiziram situaciju iz svih uglova.

A prelomilo je ono što je doživeo na našim prostorima:

- U zemljama bivše Jugoslavije sam imao tu prednost da sam brzo savladao lokalni jezik dovoljno dobro da bih vodio osnovnu komunikaciju. To mi je dalo mogućnost da shvatim besmisao onoga što radi NATO, a pre svega SAD, u okviru čitavog niza veštački izazvanih sukoba sa ciljem destabilizacije zemalja koje nisu htele da budu poslušne lutke i vazali SAD. Deo te mašinerije sam, nažalost, bio i ja.

Na to se moze samo jedno reci:" Bolje ikad nego nikad".

Valter
    Valter
    Valter
    Admin

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Skrivena pozadina 2 sv.rata!

Komentar  Slaven Fri Jan 16, 2015 12:47 am

Slaven
    Slaven

Broj postova : 6432
    Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
    Registration date : 2008-08-23

https://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty I TO MOZE DA SE DESI

Komentar  Valter Thu May 12, 2016 10:45 am

http://www.newsweek.rs/svet/73245-nema-izuzetaka-premijer-novog-zelanda-izbacen-iz-parlamenta.html?utm_campaign=WidgetNW_Kurir&utm_medium=Widget&utm_source=Kurir

Nema izuzetaka: Premijer Novog Zelanda izbačen iz parlamenta

"Premijer ne može imati poseban tretman u ovom domu", istakao je predsednik parlamenta

Premijer Novog Zelanda Džon Ki izbačen je iz parlamenta tokom žustre debate oko "Panamskih papira", javio je danas BBC.

Premijera je predsednik parlamenta Dejvid Karter više puta opomenuo da ne poštuje pravilnik, ali pošto Ki nije reagovao, izbačen je iz sale.

"Premijer ne može imati poseban tretman u ovom domu", istakao je Karter.

BBC podseća da je Ki, ranije dok je bio poslanik, bio tri puta izbačen iz parlamenta.

On, inače, nije prvi novozelandski premijer kome se to dogodilo - iz parlamenta su bili izbačeni premijerka Helen Klark, a pre nje dva puta Dejvid Lang.
    Valter
    Valter
    Admin

Na vrh Go down

EVROAZIJA I SVET...? Empty Svi prelaze na yuan!

Komentar  Slaven Fri Dec 29, 2017 11:36 am

Slaven
    Slaven

Na vrh Go down

Komentar  Slaven Sun Mar 31, 2019 12:50 pm

Slaven
    Slaven

Na vrh Go down

Komentar  Sponsored content

Sponsored content

Na vrh Go down

Na vrh

- Similar topics