IZJAVE SVIH VREMENA!
3 posters
Stranica 1/1
IZJAVE SVIH VREMENA!
Mohandas Karamachand(Mahatma="Velika duša")Gandhi:-prvi legendarni indijski predsjednik
"Ima nas 5 milijardi na Zemlji.
i postoji dovoljno za svačije potrebe.
Istina,ne postoji dovoljno za svačiju pohlepu"
"Ima nas 5 milijardi na Zemlji.
i postoji dovoljno za svačije potrebe.
Istina,ne postoji dovoljno za svačiju pohlepu"
Michael Moore:"Fahrenheit 9/11"
Michael Moore (citat):"Cilj nije pobjeda protiv:kršćana,Arapa/budista već da se zadovolji postojeća struktura hijerarhijskog društva koja se temelji na izrabljivanju i obmanjivanju,a društvo se temelji na manipulacijama i neznanju.
U načelu,svaki rat je uvijek planiran kako bi društvo bilo na rubu gladi.
Rat vode vladajući protiv svojih podanika"
"TKO/ŠTO STVARA NOVU VRIJEDNOST?!"
"Novu vrijednost stvara rad radnika,a ne vlasništvo vlasnika"
Svaka čast Karlu Marxu ,ali ne treba biti puno pametan,da se ovako nešto zaključi i bez da se pročita njegov "Kapital"
Uostalom,nisam ga ni ja pročitao.
Svaka čast Karlu Marxu ,ali ne treba biti puno pametan,da se ovako nešto zaključi i bez da se pročita njegov "Kapital"
Uostalom,nisam ga ni ja pročitao.
Moja misao
Bog(ili/i Majka priroda) nas je stvorio(la)različite da se međusobno nadopunjujemo i surađujemo,a ne sukobljavamo i ubijamo.
Različitost ljudi,koliko god opterećuje,toliko obogaćuje ljudsko društvo općenito.
Stoga,učimo jedni od drugih.
Različitost ljudi,koliko god opterećuje,toliko obogaćuje ljudsko društvo općenito.
Stoga,učimo jedni od drugih.
O "pravednim" radničkim plaćama u kapitalizmu
"Netko te pljačka revolverom,netko naliv-perom"
WOODROPH GOOTHRIE-AMERIČKI PJEVAČ 1930-IH
WOODROPH GOOTHRIE-AMERIČKI PJEVAČ 1930-IH
Reče jedan Bosanac...
"Ljudi su kurve ne zato što prostituiraju svoje tijelo već svoje plemenite ideje i ideale za osobnu interes i korist,a danas je prostitutki više no ikada prije!"
Nikad s ljudima na "zelenu" granu...
BORCI ZA PRAVDU SU UVIJEK IZDANI JER JE SVJETINA POTKUPLJIVA-"STARA ŠKOLA KAPITALIZMA"-ŽELIMIR ŽLINIK
Komentar
Princip "OKO ZA OKO" bi imao za posljedicu da cijeli svijet postane SLIJEP!
(net)
(net)
sarajka- Broj postova : 77
Registration date : 2008-01-11
Zaključak
Sasvim sigurno,
zato je i potrebno poceti ukljucivati diplomatiju a ne silu.
Nikada se u proslosti sila nije pokazala kao ispravan put.
Upravo zato je i samoupravni socijalisticki sistem bio za saradnju i postovanje svih gradjana jedne drzave.
Nazalost nisu svi gradjani te drzave (i mnogih drugih) bili sposobni to da shvate.
Samo saradnjom,postovanjem i tolerancijom se moze dugorocno postici stabilnost,mir za sve gradjane sveta.
Iskoristavanje demokratskog sistema od jedne odredjene grupe gradjana za sprovodjenje licnih uskih i kratkovidih interesa nas je dovelo u ovu situaciju u kojoj se sada nalazimo.
To za mene znaci,nema napredka u drustvu,dok inteligencija kod vecine gradjana nije na odredjenom nivou da oni shvate,da je interes svih gradjana,naroda i narodnosti bitniji od interesa "nekolicine" ljudi.
Posebno ako je taj interes u ime dece,koja su nasa buducnost,staraca,koji su nasa proslost i radnicke klase koja je nasa snaga u pokretanju privrede i postizanju napredka u razvoju celokupnog drustva.
Neko je jedne prilike dobro primetio:
"Ako je u drustvu porodica u krizi je celo drustvo u krizi".
To znaci, ako nema mira u "kuci",radosti na decijem igralistu,sportskih takmicenja po skolama,nema srece ni napredka u buducnosti te zemlje.
Dali se secate one pesme:
"Drugarice posadimo cvece.........." sadimo cvece umesto da gradimo topove,"..pa ono,bum..." samo tako ce i nasa buducnost biti svetla.
Valter
zato je i potrebno poceti ukljucivati diplomatiju a ne silu.
Nikada se u proslosti sila nije pokazala kao ispravan put.
Upravo zato je i samoupravni socijalisticki sistem bio za saradnju i postovanje svih gradjana jedne drzave.
Nazalost nisu svi gradjani te drzave (i mnogih drugih) bili sposobni to da shvate.
Samo saradnjom,postovanjem i tolerancijom se moze dugorocno postici stabilnost,mir za sve gradjane sveta.
Iskoristavanje demokratskog sistema od jedne odredjene grupe gradjana za sprovodjenje licnih uskih i kratkovidih interesa nas je dovelo u ovu situaciju u kojoj se sada nalazimo.
To za mene znaci,nema napredka u drustvu,dok inteligencija kod vecine gradjana nije na odredjenom nivou da oni shvate,da je interes svih gradjana,naroda i narodnosti bitniji od interesa "nekolicine" ljudi.
Posebno ako je taj interes u ime dece,koja su nasa buducnost,staraca,koji su nasa proslost i radnicke klase koja je nasa snaga u pokretanju privrede i postizanju napredka u razvoju celokupnog drustva.
Neko je jedne prilike dobro primetio:
"Ako je u drustvu porodica u krizi je celo drustvo u krizi".
To znaci, ako nema mira u "kuci",radosti na decijem igralistu,sportskih takmicenja po skolama,nema srece ni napredka u buducnosti te zemlje.
Dali se secate one pesme:
"Drugarice posadimo cvece.........." sadimo cvece umesto da gradimo topove,"..pa ono,bum..." samo tako ce i nasa buducnost biti svetla.
Valter
Re: IZJAVE SVIH VREMENA!
Alle Revolutionen haben bisher nur eines bewiesen,nämlich,dass sich vieles ändern lässt,bloß nicht die Menschen.
(Karl Marx)
Prevod:
"Sve revolucije dosad su jedno dokazale a to je naime, da se mnogo šta može promijeniti samo ne čovjek /ljudi."
(Karl Marks)
(Karl Marx)
Prevod:
"Sve revolucije dosad su jedno dokazale a to je naime, da se mnogo šta može promijeniti samo ne čovjek /ljudi."
(Karl Marks)
sarajka- Broj postova : 77
Registration date : 2008-01-11
Komentar
Da se covek moze promenuti je dokazao drug Tito.
Nakon kapitalizma je drug Tito uz pomoc gradjana cele Jugoslavije uspostavio pravilan sistem.
Sistem koji je dokazao (nikada se vise nije to videlo nego danas) da je za sve gradjane.
Za radnicku klasu i za sve ostale.
Razvoj coveka je medjutim dugorocan proces koji zahteva i sazrevanje ljudskog bica.
Da bi ljudsko bice moglo u potpunosti da shvati koje su vrednosti vaznije mora da prodje (ocito) kroz sve faze razvoja ili da "cuje" i "prihvati" ono sto mu je istorija potvrdila.
Dosadasnje iskustvo jasno dokazuje da je ljudskom bicu potrebno licno iskustvo,ma koliko ono bilo bolno.
Ljudsko bice nije u stanju da "cuje",vec mora na svojoj "kozi" to da oseti da bi shvatlo cinjenice.
Kapitalisticki sistem ( to sam vec vise puta isticao ) zaposljava mnostvo strucnjaka samo da bi saznao na koji nacin jos vise novaca mozes "masi" da izvuce iz novcanika.
Sve po sistemu
"Mi cinimo sve da je vama ugodno".
Danas se jano pokazuje da je gradjanin zapada sve manje sposoban sam nesto da uradi.
Zasto?
Zato sto je odgvjen da sve drugi za njega obavljaju.
VIdeo sam da se i za promenu sijalice zove elektricar.
Znaci,nas servis cini sve za vas,vi samo placajte usluge.
To na prvi pogled izgleda i logicno.
Neka svako zaradi nesto.
Problem je medjutim,sto se na taj nacin otupljuje mozak gradjana i pored toga on postaje sve vise ovisan od servisa.
To znaci da kapitalisticki sistem sve vise manipulise masom.
Ceo sistem je u interesu ostvarivanja profita odredjenih,uglavnom velikih koncerna.
Kako je konkurencija na svetu sve veca ti isti koncerni su sve vise pod pritiskom istoga i moraju da se bore za opstanak na tom trzistu.
Postavlja se pitanje,na koji nacnin se moze opstati u uslovima ogromne konkurecije?
Pa naravno,ustedama.
Samo koja usteda donosi najvise ustede izdataka?
I to se zna.
Otpustanje radnika.
Otpusti sto radnika,i sav novac koji bi isao za njihove plate ti ostaje.
Postavlja se pitanje,sta ce se desiti sa sistemom,ako se tako nastavi?
Nema radnik plate,nema novac za kupovinu.
Nema novca za kupovinu zastaje proizvodnja.
Zastaje proizvodnja dobijamo visak radnika.
Treba ponovo otpustiti radnike,i tako sve dok ceo sistem propadne.
To za mene jasno pokazuje da kapitalisticki sistem nije ispravan sistem za pravilan razvoj drustva.
Sistem iz SFRJ-e je medjutim napravljen za sve gradjane i nije samo zbog profita tu.
Sad vi razmislite,koji sistem bi bio bolji,dugorocno gledano
Samo sta je za to potrebno?
Potrebana je visoka svest svih cinilaca u drustvu.
Dugorocan plan razvoja drustva je bitan.
Drug Tito je i sam rekao da "mi" dobro znamo da je nas sistem skup i da mu je potrebno vreme da u potpunosti zazivi.
Svaka nova generacija ce biti korak napred.
Nema tog coveka danas na ovoj zemaljskoj,kugli koji bi me ubedio da drug Tito nije bio bio na pravom putu.
Samo licemeri,sebicnjaci i kapitalisticki orijentisani neshvataju sustinu njegovih reci,koje su bile vizionarske i najnaprednije od svih dosadasnjih predsednika na celoj zemaljskoj kugli.
Eeeeeee moj Prle,nema nista goreg od kratkovidih politicara.
Valter
Nakon kapitalizma je drug Tito uz pomoc gradjana cele Jugoslavije uspostavio pravilan sistem.
Sistem koji je dokazao (nikada se vise nije to videlo nego danas) da je za sve gradjane.
Za radnicku klasu i za sve ostale.
Razvoj coveka je medjutim dugorocan proces koji zahteva i sazrevanje ljudskog bica.
Da bi ljudsko bice moglo u potpunosti da shvati koje su vrednosti vaznije mora da prodje (ocito) kroz sve faze razvoja ili da "cuje" i "prihvati" ono sto mu je istorija potvrdila.
Dosadasnje iskustvo jasno dokazuje da je ljudskom bicu potrebno licno iskustvo,ma koliko ono bilo bolno.
Ljudsko bice nije u stanju da "cuje",vec mora na svojoj "kozi" to da oseti da bi shvatlo cinjenice.
Kapitalisticki sistem ( to sam vec vise puta isticao ) zaposljava mnostvo strucnjaka samo da bi saznao na koji nacin jos vise novaca mozes "masi" da izvuce iz novcanika.
Sve po sistemu
"Mi cinimo sve da je vama ugodno".
Danas se jano pokazuje da je gradjanin zapada sve manje sposoban sam nesto da uradi.
Zasto?
Zato sto je odgvjen da sve drugi za njega obavljaju.
VIdeo sam da se i za promenu sijalice zove elektricar.
Znaci,nas servis cini sve za vas,vi samo placajte usluge.
To na prvi pogled izgleda i logicno.
Neka svako zaradi nesto.
Problem je medjutim,sto se na taj nacin otupljuje mozak gradjana i pored toga on postaje sve vise ovisan od servisa.
To znaci da kapitalisticki sistem sve vise manipulise masom.
Ceo sistem je u interesu ostvarivanja profita odredjenih,uglavnom velikih koncerna.
Kako je konkurencija na svetu sve veca ti isti koncerni su sve vise pod pritiskom istoga i moraju da se bore za opstanak na tom trzistu.
Postavlja se pitanje,na koji nacnin se moze opstati u uslovima ogromne konkurecije?
Pa naravno,ustedama.
Samo koja usteda donosi najvise ustede izdataka?
I to se zna.
Otpustanje radnika.
Otpusti sto radnika,i sav novac koji bi isao za njihove plate ti ostaje.
Postavlja se pitanje,sta ce se desiti sa sistemom,ako se tako nastavi?
Nema radnik plate,nema novac za kupovinu.
Nema novca za kupovinu zastaje proizvodnja.
Zastaje proizvodnja dobijamo visak radnika.
Treba ponovo otpustiti radnike,i tako sve dok ceo sistem propadne.
To za mene jasno pokazuje da kapitalisticki sistem nije ispravan sistem za pravilan razvoj drustva.
Sistem iz SFRJ-e je medjutim napravljen za sve gradjane i nije samo zbog profita tu.
Sad vi razmislite,koji sistem bi bio bolji,dugorocno gledano
Samo sta je za to potrebno?
Potrebana je visoka svest svih cinilaca u drustvu.
Dugorocan plan razvoja drustva je bitan.
Drug Tito je i sam rekao da "mi" dobro znamo da je nas sistem skup i da mu je potrebno vreme da u potpunosti zazivi.
Svaka nova generacija ce biti korak napred.
Nema tog coveka danas na ovoj zemaljskoj,kugli koji bi me ubedio da drug Tito nije bio bio na pravom putu.
Samo licemeri,sebicnjaci i kapitalisticki orijentisani neshvataju sustinu njegovih reci,koje su bile vizionarske i najnaprednije od svih dosadasnjih predsednika na celoj zemaljskoj kugli.
Eeeeeee moj Prle,nema nista goreg od kratkovidih politicara.
Valter
Stranica 1/1