"ŠTO SE BABI SNILO,TO BE BABI HTILO..."
2 posters
Stranica 1/1
"ŠTO SE BABI SNILO,TO BE BABI HTILO..."
"BUNJEVCI-NOVI YU NAROD?!"
Hrvatska nacionalna manjina u Srbiji može isticati svoje nacionalne simbole za nacionalnih i državnih praznika.
No,sada to mogu i Bunjevci,koji negiraju svoje hrvatsko podrijetlo.
"Hrvatski nacionalni simboli mogu se isticati i na manifestacijama koje organizira ova zajednica",izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u SCG Josip Pekanović.
Odluka o upotrebi ovih simbola usvojena je na sjednici Savjeta za nacionalne manjine Srbije krajem prošlog tjedna u Beogradu.
"Za pripadnike ove zajednice odluka je od velikog simboličkog značenja jer predstavlja još jednu potvrdu da je ova nacionalna manjina priznata",rekao je za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice Pekanović.
Zastava hrvatske manjine,uz državnu,istaknuta je u skupštini općine Subotica,a koristili su je na svojim manifestacijama Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i HKPD "Vladimir Nazor" u Somboru.
Grb hrvatske zajednice je povijesni hrvatski grb u obliku štita,ali za razliku od grba Republike Hrvatske iznad štita nema krune s pet šiljaka, po ovom grbu razlikuje se i zastava Hrvata u SCG od one koja predstavlja Republiku Hrvatsku.
Na istoj sjednici usvojeni su simboli mađarske,bošnjačke,kao i bunjevačke manjine,koja negira svoje hrvatsko podrijetlo.
Pekanović je odluku da se usvoje i nacionalni simboli Bunjevaca prokomentirao kao "apsurdnu situaciju u kojoj jedna etnička skupina iza koje ne postoji ni država ni većinska nacija pod tim imenom ima sada obilježje i grb".
Ističući kako nisu postojali zakonski mehanizmi da se to ospori, predsjednik HNV-a je rekao kako vjeruje da će to biti riješeno kada zajednica Hrvata-Bunjevaca ponovno bude ujedinjena."
Izgleda da grb Jugoslavije treba redizajnirati te umjesto šest plamenova,staviti:sedam,osam,devet…ili koliko god bude potrebno: ,kako budu nastajale nove nacije ,ili,matematički da sa lijeve strane grba bude oznaka za minus,a sa desne strane grba za plus beskonačnost(neizmjernost)
U vremenima kad se svijet globalizira te različiti susjedni narodi udružuju u kojekakve asocijacije,južnim Slavenima nije dosta da su se podijelili u 6 malih naroda,nego bi još.
Danas Bunjevci,sutra Šokci,prekosutra:Vojvođani,Posavci,Podravci,Istrani,Dalmatinci,Šumadijci,Ličani,Gorani,Semberijci,Prigorci,Zagorci,Krajišnici… :? će zatražiti poseban i zaseban status.
Dobro je primijetio poštovani i simpatični drug Igor da svatko svakome smeta i da svatko:želi,može i mora biti odvojen od ostale "braće."
Američki psihijatri kao i Monty Paytonovci nisu ni svjesni koliki novčani potencijal leži na Balkanu.
A i američki producenti bi došli na svoje,tako da bi npr.mogli u Jerry Springer Balkan showu gledati kako Srbi objašnjavaju kako su svi ostali južni Slaveni nastali od njih,a Hrvati,da oni nisu zapravo Slaveni,nego Iranci…itd. ,a budući da niti jedni niti drugi ne bi imali dovoljno dokaza,zacijelo bi se u "balkanskom duhu" sukobili na pozornici,te ih niti Jerry Springer "gorile" tj.tjelohranitelji ne bi uspjeli zaustaviti.
Hrvatska nacionalna manjina u Srbiji može isticati svoje nacionalne simbole za nacionalnih i državnih praznika.
No,sada to mogu i Bunjevci,koji negiraju svoje hrvatsko podrijetlo.
"Hrvatski nacionalni simboli mogu se isticati i na manifestacijama koje organizira ova zajednica",izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u SCG Josip Pekanović.
Odluka o upotrebi ovih simbola usvojena je na sjednici Savjeta za nacionalne manjine Srbije krajem prošlog tjedna u Beogradu.
"Za pripadnike ove zajednice odluka je od velikog simboličkog značenja jer predstavlja još jednu potvrdu da je ova nacionalna manjina priznata",rekao je za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice Pekanović.
Zastava hrvatske manjine,uz državnu,istaknuta je u skupštini općine Subotica,a koristili su je na svojim manifestacijama Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i HKPD "Vladimir Nazor" u Somboru.
Grb hrvatske zajednice je povijesni hrvatski grb u obliku štita,ali za razliku od grba Republike Hrvatske iznad štita nema krune s pet šiljaka, po ovom grbu razlikuje se i zastava Hrvata u SCG od one koja predstavlja Republiku Hrvatsku.
Na istoj sjednici usvojeni su simboli mađarske,bošnjačke,kao i bunjevačke manjine,koja negira svoje hrvatsko podrijetlo.
Pekanović je odluku da se usvoje i nacionalni simboli Bunjevaca prokomentirao kao "apsurdnu situaciju u kojoj jedna etnička skupina iza koje ne postoji ni država ni većinska nacija pod tim imenom ima sada obilježje i grb".
Ističući kako nisu postojali zakonski mehanizmi da se to ospori, predsjednik HNV-a je rekao kako vjeruje da će to biti riješeno kada zajednica Hrvata-Bunjevaca ponovno bude ujedinjena."
Izgleda da grb Jugoslavije treba redizajnirati te umjesto šest plamenova,staviti:sedam,osam,devet…ili koliko god bude potrebno: ,kako budu nastajale nove nacije ,ili,matematički da sa lijeve strane grba bude oznaka za minus,a sa desne strane grba za plus beskonačnost(neizmjernost)
U vremenima kad se svijet globalizira te različiti susjedni narodi udružuju u kojekakve asocijacije,južnim Slavenima nije dosta da su se podijelili u 6 malih naroda,nego bi još.
Danas Bunjevci,sutra Šokci,prekosutra:Vojvođani,Posavci,Podravci,Istrani,Dalmatinci,Šumadijci,Ličani,Gorani,Semberijci,Prigorci,Zagorci,Krajišnici… :? će zatražiti poseban i zaseban status.
Dobro je primijetio poštovani i simpatični drug Igor da svatko svakome smeta i da svatko:želi,može i mora biti odvojen od ostale "braće."
Američki psihijatri kao i Monty Paytonovci nisu ni svjesni koliki novčani potencijal leži na Balkanu.
A i američki producenti bi došli na svoje,tako da bi npr.mogli u Jerry Springer Balkan showu gledati kako Srbi objašnjavaju kako su svi ostali južni Slaveni nastali od njih,a Hrvati,da oni nisu zapravo Slaveni,nego Iranci…itd. ,a budući da niti jedni niti drugi ne bi imali dovoljno dokaza,zacijelo bi se u "balkanskom duhu" sukobili na pozornici,te ih niti Jerry Springer "gorile" tj.tjelohranitelji ne bi uspjeli zaustaviti.
Odgovor Valtera
Valter (citat):Moglo bi se reći,:
"Videla žaba da se konj podkiva pa hoće i ona" .
Postavlja se pitanje,dali su svi zreli za pravu demokratiju?
Šta je cilj tih "buđenja uskih lokalnih svesti " ?
Ko ima koristi od toga?
Svi znamo da je na području Jugoslavije bilo različitih narodnosti,očito se vidi da velika većina nije ništa naučila iz tog zajedničkog perioda ili se boje da će ih većinski narodi "progutati" i njihov indentitet će nestati.
Šta znači:zastava,grb i himna u današnje vreme globalizacije?
Osim što će se birokratija još malo više raširiti ,pravi interes za građane i radničku klasu,nevidim.
Nesposobnost naših političara da se na demokratski način izbore za svoje pozicije i prava ih upućuje na jšs veći nacionalizam.
Razdvajanje na sitne činioce,da se ni slučajno nebi udružili (ponovo), je nastavak rada nacionalista ,koji se boje da bi kolo sreće moglo da se okrene i poneki od njih bi mogao da sledi put svojih "velikih vođa".
Takvom toku događaja se moze samo suprotstaviti vraćanjem na pravi put,put druga Tita.
Bratstvo i jedinstvo su jedini spas za naše narode.
Ako nebudu shvatili šta sa njima rade nacinalisti će zajedno sa njima postati robovi kapitalizma ,sa razlikom što će oni raditi ("ovce"),a političari("čobani"-pijuni kapitalista ) će i dalje sedeti u foteljama i pricati o ispravnom putu u
"demokratiju".
Valter
Tko su najveća gunđala na Zemlji?-Pa Balkanci!
milan cvijanovic (citat):Nekoliko desetina hiljada Belgijanaca okupilo se juče na ulicama Brisela u znak podrške sve ugroženijem jedinstvu zemlje !....
*Mi,Belgijanci po rođenju,srcu i izboru,tražimo da političari poštuju našu zemlju i naše jedinstvo*...navodi se u deklaraciji koju će demonstranti uručiti parlamentu.
Pre toga peticiju je potpisalo oko 140.000 ljudi...u Belgiji inače živi oko 10.500.000 ljudi.
Ako ta Belgijska administracija *striktno* primeni *pravila* koja su važila za SFRJ,SRJ,S i CG,Srbiju...Belgija ima da pukne kao dečija zvečka... !
Naravno ni jednom narodu ne želim takvo zlo...jednostavno zato što nisam Belgijanac!
Sjetih se legendarnog forumaša Igora kad je rekao za nas Balkance da smo jako nervozni ljudi i velika gunđala i da svatko svakome smeta.
Mnogi kažu da će se EU raspasti kada Srbi i Hrvati uđu u nj.
A,Englezi najlakše mogu Kinu dezintegrirati tako da umjesto ovce Dolly,kloniraju Srbina Jovu i pošalju u Peking,te Hrvata Antu i pošalju u Šangaj.
Ubrzo će Hrvati iz Šangaja se htjeti odcijepit,a Srbi iz Pekinga će ih u tome htjeti spriječit ,i ode Kina,sa Srbima i Hrvatima u k... ,teta Rajh i tetak Bušolovac će biti jako zadovoljni.
Također se sjetih rečenice jednog Engleza koji je rekao:
"Vi imate vatre u sebi,(a političari,na nalog stranaca,su tu vatru u nama potpirili usmjerivši je u pogrešnom pravcu:bratoubilački rat ) i treba se paziti šta se govori ispred Vas,jer ode glava"
Također ,se sjetih "lovačkih priča" o hebavanju :Čehinja,Poljakinja,Slovakinja na Jadranu 1970-ih i 1980-ih,dok su njihovi muževi,pičkice jele konzerve koje su donijele sa prostora tadašnjeg Varšavskog pakta.
Usput rečeno,pogledajmo gdje su sada i kako žive "p..." ,u odnosu na nas,balkanske "muškarčine"
I kad se svega toga (pri)sjetih,odjednom mi postane sve (još) jasnije,i raspad SFRJ i rat ,a kad se još malo prisjetih i vidih oko sebe kako su ljudima puna usta "ljubavi i prkosa" ,a puni džepovi novca ,a usta hvalospjeva i slatkorječivosti za one koje imaju taj novac ,jasno mi je i zašto je kapitalizam pobijedio socijalizam,zašto je svijet pun nepravdi i nasilja ,i naposljetku,zašto je čovjek kažnjen smrću bilo od Boga namjerno bilo od Majke Prirode slučajno.
Slaven: komentar modifikovan dana: Mon Sep 15, 2008 3:15 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Hoću i ja svoju državu!
E,dragi moji i dragane moje ,red je da se i ja "osamostalim" i proglašavam svoju državu na 11 kvadrata moje sobe.
Također zahtijevam i koridor kroz Brč...pardon hodnik kako bi nesmetano mogao doći do banja(kupatilo) i terace(balkona) kao eksteritorijalnih jedinica.
Nadalje,zahtijevam da račune za režije plaćaju moji ukućani ,budući da me oni iskorištavaju jer mi ne daju da sobu opremim sa:kućnim kinom,vodenim krevetom najnovijom hi-tech linijom.
U tu svrhu,predlažem osnivanje međunarodne humanitarne emisije čiji bi jedini cilj bio doživotno uzdržavanje moje malenkosti koja je ugožena besramnim nastrajima na moj novčan...pardon teritorijalni integritet i suverenitet.
I na kraju zahtijevam prostiranje crvenog tepiha od moje sobe do mora(ako Bosna može imat izlaz na more,onda mogu i ja ) tj.do privatne plaže koja će biti samo moja i ničija druga.
Ukoliko se ne ispune ovi traženi uvjeti,gađat ću:jajima,kumpirima i pomidorama(rajčicama)svakog prolaznika,a počet ću i štrajk s glađu.
Šalu na stranu ,al zamislimo sljedeću situaciju.
Sjeverna Amerika ima samo dvije države
Kad bi premjestili sve Balkance tamo,to bi se vrlo brzo izmijenilo.
Nastale bi ne 62 države(50 američkih i 12 kanadskih saveznih) nego 162 države.
Donosim samo neke od njih:
Sjeverni Mujistan
Južni Mujistan
Hasina Virginija
Mustafova Virginija
Senadova avlija 50 a(prvi sprat)
Amirova avlija 50 a/2(drugi sprat)
Fatinov komšiluk s desne strane ulice
Fatinov komšiluk s lijeve strane ulice
Jovanova Karolina
Jovankina Karolina
Karolina Jovanove mame
Karolina Jovanovog tate
Karolina Jovankina brata Nebojše
Karolina Jovankine sestre Daše
Karolina Jovankine nećakinje Taše
Karolina Jovankovog nećaka Uroša
Jurin Manhatan okrug 50
Antin senior Manhatan okrug 60
Antin junior Manhatan okrug 60 a(bez prizemlja)
Budući Antin junior okrug 60 a(samo prizemlje)
Ivanova,pok Jure,Dakota
Ivanova,pok Šime,Dakota
Ivanova,pok.Ante starijeg,Dakota
Ivanova,pok Ante mlađeg,Dakota
Također zahtijevam i koridor kroz Brč...pardon hodnik kako bi nesmetano mogao doći do banja(kupatilo) i terace(balkona) kao eksteritorijalnih jedinica.
Nadalje,zahtijevam da račune za režije plaćaju moji ukućani ,budući da me oni iskorištavaju jer mi ne daju da sobu opremim sa:kućnim kinom,vodenim krevetom najnovijom hi-tech linijom.
U tu svrhu,predlažem osnivanje međunarodne humanitarne emisije čiji bi jedini cilj bio doživotno uzdržavanje moje malenkosti koja je ugožena besramnim nastrajima na moj novčan...pardon teritorijalni integritet i suverenitet.
I na kraju zahtijevam prostiranje crvenog tepiha od moje sobe do mora(ako Bosna može imat izlaz na more,onda mogu i ja ) tj.do privatne plaže koja će biti samo moja i ničija druga.
Ukoliko se ne ispune ovi traženi uvjeti,gađat ću:jajima,kumpirima i pomidorama(rajčicama)svakog prolaznika,a počet ću i štrajk s glađu.
Šalu na stranu ,al zamislimo sljedeću situaciju.
Sjeverna Amerika ima samo dvije države
Kad bi premjestili sve Balkance tamo,to bi se vrlo brzo izmijenilo.
Nastale bi ne 62 države(50 američkih i 12 kanadskih saveznih) nego 162 države.
Donosim samo neke od njih:
Sjeverni Mujistan
Južni Mujistan
Hasina Virginija
Mustafova Virginija
Senadova avlija 50 a(prvi sprat)
Amirova avlija 50 a/2(drugi sprat)
Fatinov komšiluk s desne strane ulice
Fatinov komšiluk s lijeve strane ulice
Jovanova Karolina
Jovankina Karolina
Karolina Jovanove mame
Karolina Jovanovog tate
Karolina Jovankina brata Nebojše
Karolina Jovankine sestre Daše
Karolina Jovankine nećakinje Taše
Karolina Jovankovog nećaka Uroša
Jurin Manhatan okrug 50
Antin senior Manhatan okrug 60
Antin junior Manhatan okrug 60 a(bez prizemlja)
Budući Antin junior okrug 60 a(samo prizemlje)
Ivanova,pok Jure,Dakota
Ivanova,pok Šime,Dakota
Ivanova,pok.Ante starijeg,Dakota
Ivanova,pok Ante mlađeg,Dakota
Gdje Balkanac prođe,tu ni trava više ne raste...
2007. Bugarska i Rumunija ulaze u EU.
2010. Hrvatska ulazi u EU.
2015. U EU ulaze i Makedonija,BiH,Turska, Albanija,Kosovo,Srbija i Crna Gora.
2017. Zapošljava se prvi naš covek u administraciji EU-a.
2018. Prvi naš covek u administraciji EU-a zapošljava svoju,ženinu i kumovu svojtu,kao i članove porodica najbližih komšija,a i neke ljude iz svog zavičaja.
2019. Naši vec cine 10% administracije EU.
2022. Udeo naših u administraciji je 60%.
EU administracija povećava plate tri puta,uvodi fleksibilno radno vreme i južnoslovenske jezike kao službene.
2024. Zbog "stresa",90% članova EU administracije je na bolovanju.
Najviše bolovanja beleži se u periodu od 15.6. do 15.10. i od 15.12. do 15.1.
"Bolesnici" su vidjeni po Mediteranu,na Baliju i Alpima,gde se o trošku EU leče od "stresa".
Zakonom se uređuje da EU snosi najveći deo troškova lečenja bolesnih.
Do njihovog povratka na posao zapošljavaju se novi radnici.
2025. Broj Zapadnih Balkanaca u EU administraciji je 90%.
Makedonci na referendumu ponovo odbacuju evro. 2026.
Dolazi do rezanja troškova i otpuštaju se cistacice,kuvari, vozaci - svi do jednog belgijski državljani.
Udeo Balkanaca u EU administraciji doseže 99.3%.
2027. Hrvatska dobija nove kredite EU-a, među kojima i onaj za uzgoj dudovog svilca i čubastog gnjurca.
Hrvatsko predsedništvo okončava šestomesečni mandat.
Crna Gora uspešno okoncava proces privatizacije.
Od januara 2028. predsedavanje Unijom preuzima Beograd.
2028. Nemačka u februaru istupa iz Evropske unije.
Mesec dana kasnije to čine Francuska i Finska,a do kraja godine,za vreme albanskog predsedavanja,i Velika Britanija,Belgija,Danska, Švedska,Holandija,Luksemburg,Italija,Španija,Portugalija,Austrija,Ceska,Litvanija,Letonija,Estonija,Grčka.
Sve ove zemlje uvode rigorozan vizni režim za državljane zemalja EU-a,znači za južnoslovenske zemlje.
2010. Hrvatska ulazi u EU.
2015. U EU ulaze i Makedonija,BiH,Turska, Albanija,Kosovo,Srbija i Crna Gora.
2017. Zapošljava se prvi naš covek u administraciji EU-a.
2018. Prvi naš covek u administraciji EU-a zapošljava svoju,ženinu i kumovu svojtu,kao i članove porodica najbližih komšija,a i neke ljude iz svog zavičaja.
2019. Naši vec cine 10% administracije EU.
2022. Udeo naših u administraciji je 60%.
EU administracija povećava plate tri puta,uvodi fleksibilno radno vreme i južnoslovenske jezike kao službene.
2024. Zbog "stresa",90% članova EU administracije je na bolovanju.
Najviše bolovanja beleži se u periodu od 15.6. do 15.10. i od 15.12. do 15.1.
"Bolesnici" su vidjeni po Mediteranu,na Baliju i Alpima,gde se o trošku EU leče od "stresa".
Zakonom se uređuje da EU snosi najveći deo troškova lečenja bolesnih.
Do njihovog povratka na posao zapošljavaju se novi radnici.
2025. Broj Zapadnih Balkanaca u EU administraciji je 90%.
Makedonci na referendumu ponovo odbacuju evro. 2026.
Dolazi do rezanja troškova i otpuštaju se cistacice,kuvari, vozaci - svi do jednog belgijski državljani.
Udeo Balkanaca u EU administraciji doseže 99.3%.
2027. Hrvatska dobija nove kredite EU-a, među kojima i onaj za uzgoj dudovog svilca i čubastog gnjurca.
Hrvatsko predsedništvo okončava šestomesečni mandat.
Crna Gora uspešno okoncava proces privatizacije.
Od januara 2028. predsedavanje Unijom preuzima Beograd.
2028. Nemačka u februaru istupa iz Evropske unije.
Mesec dana kasnije to čine Francuska i Finska,a do kraja godine,za vreme albanskog predsedavanja,i Velika Britanija,Belgija,Danska, Švedska,Holandija,Luksemburg,Italija,Španija,Portugalija,Austrija,Ceska,Litvanija,Letonija,Estonija,Grčka.
Sve ove zemlje uvode rigorozan vizni režim za državljane zemalja EU-a,znači za južnoslovenske zemlje.
Stranica 1/1