"VERBALNI DELIKT U DEMOKRACIJI"(RASKRINKAVANJE LICEMJERA!)
2 posters
SFRJ4EVER :: SFRJ4EVER :: JOS PO NESTO
Stranica 1/1
Sve je isto...
Postovani druze,
nista novo.
Teror se nastavlja a "ovce" i dalje sute.
I meni je polako dosta upozoravanja i objasnjavanja.
Neka im,kad su tako hteli.
Drugarski pozdrav
Valter
nista novo.
Teror se nastavlja a "ovce" i dalje sute.
I meni je polako dosta upozoravanja i objasnjavanja.
Neka im,kad su tako hteli.
Drugarski pozdrav
Valter
Teroriziranje se nastavlja...
Prvo su radnici izbačeni iz tvornica, sad se izbacuju na ulicu iz svog doma ,a u Ustavu piše da svako ima pravo na rad i krov nad glavom.
Ili da neki vrsni pravnik ospori teroriziranje banaka i policajaca kućnog praga,ili da svi krenemo drugim metodama u borbi za svoja prava,eto sad nam se uskračuje i pravo govora.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijava-57godisnjoj-zeni-zbog-komentara-na-fejsu-quotgutam-tablete-kako-bih-ovo-prezivjelaquot/980828.aspx
Ili da neki vrsni pravnik ospori teroriziranje banaka i policajaca kućnog praga,ili da svi krenemo drugim metodama u borbi za svoja prava,eto sad nam se uskračuje i pravo govora.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijava-57godisnjoj-zeni-zbog-komentara-na-fejsu-quotgutam-tablete-kako-bih-ovo-prezivjelaquot/980828.aspx
Komentar
Lakše je napadati one koji nemogu da se brane(mrtve),negoli se pozabaviti današnjicom.
Osim toga sam već više puta napominjao.
Treba početi sa analizom pravde od onoga dana kada je počeo drugi svetski rat.
Ko je počeo sa ubijanjem,mučenjem.
Ne želim time pravdati ono što je sledilo,ali je činjenica da sila provocira silu.
Što se mene tiče bi najbolje bilo sve ulice preimenovati u ulice bez ieana ljudi.
Tako bi konačno nastao (možda) mir.
Pored toga će uvek biti jasno da je Tito ("diktator") za radničku klasu i građane učinio pored svih grešaka više nego svi političari (nakon njega) zajedno.
Kako god da bilo,krenimo već jednom iz " kružnog toka " van.
Valter
Osim toga sam već više puta napominjao.
Treba početi sa analizom pravde od onoga dana kada je počeo drugi svetski rat.
Ko je počeo sa ubijanjem,mučenjem.
Ne želim time pravdati ono što je sledilo,ali je činjenica da sila provocira silu.
Što se mene tiče bi najbolje bilo sve ulice preimenovati u ulice bez ieana ljudi.
Tako bi konačno nastao (možda) mir.
Pored toga će uvek biti jasno da je Tito ("diktator") za radničku klasu i građane učinio pored svih grešaka više nego svi političari (nakon njega) zajedno.
Kako god da bilo,krenimo već jednom iz " kružnog toka " van.
Valter
Re: "VERBALNI DELIKT U DEMOKRACIJI"(RASKRINKAVANJE LICEMJERA!)
"Ne odričući se naravno plaće i privilegija koje donosi mjesto u evropskom parlamentu,neki populistički nastrojeni kandidati iz Hrvatske,unaprijed poručuju da će oni djelovati izvan političkih grupacija u eu,jel će se oni "boriti za HR",iako se zna da bez političkih grupa gotovo da ne možete baš ništa progurati u eu parlamentu,važnije je da izjava i floskula lijepo zvuči."
"Zakonske odredbe o navodnom sramoćenju državnih dužnosnika i tajkuna zloupotrebljavaju se i služe kao sredstvo pritisaka na novinare i medije i gušenje slobode govora.
Tu je riječ o klasičnom ataku na mozak.
Živimo u državi koja sudi satiri u kojoj lako možete biti osuđeni zbog objave istinite informacije.
Danas su "duševne boli" postale unosan biznis u HR.
Svaka protuha može suditi novinare i tužiti za navodne duševne boli u velikim iznosima koje im dosudi sud,ne tuže za simbolične iznose,ako su im stvarno nanesene neke boli,niti se traže vještačenja kod psihijatara za iste,iz čega se vidi pozadina istih,ušutkivanje novinara i pumpanje ega moćnika".
SFRJ4EVER :: SFRJ4EVER :: JOS PO NESTO
Stranica 1/1