MOGU I DRUGACIJE DA SE OSVOJE LJUDI
2 posters
SFRJ4EVER :: SFRJ4EVER :: SR HRVATSKA
Stranica 1/1
MOGU I DRUGACIJE DA SE OSVOJE LJUDI
Ivica Kostelic pokazuje i dokazuje da postoje vise nacina osvajanja srca ljudi.
Sa pesmom i druzenjem sa ljudima se puno vise postize od pretnji i kontriranja.
Sa pesmom i druzenjem sa ljudima se puno vise postize od pretnji i kontriranja.
ODGOVOR
Bojao sam se ovakvoga odgovora.
No,moja zelja je bila pokazati da postoje vise nacina (samo ako se zeli) medjuljudske komunikacije.
Licno smatram da se sa malo volje puno moze promenuti na bolje.
Zato je naravno potrebna odredjena spremnost svih ucesnika.
Posto neko mora poceti (ako takvog ima) mislim da to treba uciniti.
Nivo inteligencije svakoga od nas ucestvuje u tom procesu.
Kako se svi budemo pobrinuli da on uspe,cemo i buducnost izgradjivati.
Valter
No,moja zelja je bila pokazati da postoje vise nacina (samo ako se zeli) medjuljudske komunikacije.
Licno smatram da se sa malo volje puno moze promenuti na bolje.
Zato je naravno potrebna odredjena spremnost svih ucesnika.
Posto neko mora poceti (ako takvog ima) mislim da to treba uciniti.
Nivo inteligencije svakoga od nas ucestvuje u tom procesu.
Kako se svi budemo pobrinuli da on uspe,cemo i buducnost izgradjivati.
Valter
Odgovor
Valter (citat):Bojao sam se ovakvoga odgovora.
Valter
Istine se ne treba bojati,ma kako neugodna bila,svako bježanje od nje vodi u iluziju i razočarenja.
Vrijeme je pokazalo da ne možemo i ne trebamo svi bit prijatelji,nekome odgovaraju jedni,nekome drugi kako na osobnom tako i grupnom planu,a odbijanje jedne strane za vezom ili prijateljstvom je sastavni dio života,a takvu odluku treba poštovati te prihvatiti u ime dostojanstva odbijene strane te ne treba oko toga inzistirati,a još manje dramatizirati.
Odgovor
Slaven (citat):Istine se ne treba bojati,ma kako neugodna bila,svako bježanje od nje vodi u iluziju i razočarenja.
Vrijeme je pokazalo da ne možemo i ne trebamo svi bit prijatelji,nekome odgovaraju jedni,nekome drugi kako na osobnom tako i grupnom planu,a odbijanje jedne strane za vezom ili prijateljstvom je sastavni dio života,a takvu odluku treba poštovati te prihvatiti u ime dostojanstva odbijene strane te ne treba oko toga inzistirati,a još manje dramatizirati.
Postovani druze Slaven,
Ne postavlja se pitanje bojanja vec se postavlja pitanje opstanka
Samo kada svi oni koji su dobili vlast u ruke od biraca,shvate da se sa kontriranjem nemoze izgradjivati bolja buducnost se moze krenuti napred.
Ma koliko neinformisani ili nacionalisticki nastrojeni gradjani vukli u "desno" su politicari jedne zemlje zaduzeni istaknuti pravu inteligenciju u drzavi.
Nasa duznost je stvarati uslove za normalnu komunikaciju medju svim gradjanima.
Glavni cilj nesme biti "kocen" zbog "mentaliteta" pojedinaca
Koliki nivo inteligencije poseduju politicari u drzavi,tako ce drzava i napredovati.
Koliko inteligencije poseduju gradjani,se vidi svakog novog dana.
Sve dok postoje ljudi koji imaju veru u mogucnost poboljsanja odnosa medju svim ljudima,postoji i nada u bolji zivot.
Zato treba svako od nas da koristi svoje kapacitete inteligencije u tom smeru ili bar da pusti one koji te kapacitete imaju.
Valter
Dodatak
Taj skijaš kojeg naivni drug Valter krivo procjenjuje je svojedobno pred početak utrke rekao da se osjeća ko wehrmachtov vojnik pred početak ofenzive što je izazvalo osude,a on se pravdao ko da nije znao...
http://www.monitor.hr/vijesti/ivica-kostelic-izjavio-da-je-spreman-kao-hitlerov-vojnik/46365/
Dakle,ovo pjevanje na njemačkom ima neke druge ne baš tako plemenite pobude...
http://www.monitor.hr/vijesti/ivica-kostelic-izjavio-da-je-spreman-kao-hitlerov-vojnik/46365/
Dakle,ovo pjevanje na njemačkom ima neke druge ne baš tako plemenite pobude...
Komentar
Mozemo mi i da trazimo "dlaku u jajetu" samo sta nam to vredi.
Smatrao sam to druzenje Ivice sa ljudima druge zemlje kao pozitivan znak licnog zalaganja pri uspostavljanju biskog kontakta sa gradjanima zemlje u koju je dosao.
Dosao je iz jedne druge zemlje i naucio pesmu domacina sa zeljom da zapeva sa svima koji se nalaze na tribinama i smrzavaju se dok gledaju dogadjaj.
To je moje vidjenje dogadjaja.
Moja zelja je bila samo podstaci ljude da se vise druze.
Ako se pak gleda da se samo nadje sto vise razloga za kontriranje i svadju,se sasvim sigurno nece nista promenuti u medjuljudskim odnosima na nasoj teritoriji.
Dovoljno je onih koji u svakom tekstu traze samo negativno.
Licno zelim da tu praksu promenim.
Pokusavam da gledam pozitivno u buducnost.
Ko zeli neka isto proba i videce da je tako puno lepse koracati nepred.
Osim toga je ovaj nas boravak na zemaljskoj kugli pre kratak i trebalo bi malo vise na to misliti.
Zasto to kartko vreme provoditi u svadji,kada moze uz pesmu i druzenje.
Svega ostaloga ima i previse oko nas.
Svi mi i svojim ponasanjem doprinosimo opstem raspolozenju.
Pa neka nam bude onako kako smo zazeleli.
Svakom na osob.
Drugarski pozdrav
Valter
Smatrao sam to druzenje Ivice sa ljudima druge zemlje kao pozitivan znak licnog zalaganja pri uspostavljanju biskog kontakta sa gradjanima zemlje u koju je dosao.
Dosao je iz jedne druge zemlje i naucio pesmu domacina sa zeljom da zapeva sa svima koji se nalaze na tribinama i smrzavaju se dok gledaju dogadjaj.
To je moje vidjenje dogadjaja.
Moja zelja je bila samo podstaci ljude da se vise druze.
Ako se pak gleda da se samo nadje sto vise razloga za kontriranje i svadju,se sasvim sigurno nece nista promenuti u medjuljudskim odnosima na nasoj teritoriji.
Dovoljno je onih koji u svakom tekstu traze samo negativno.
Licno zelim da tu praksu promenim.
Pokusavam da gledam pozitivno u buducnost.
Ko zeli neka isto proba i videce da je tako puno lepse koracati nepred.
Osim toga je ovaj nas boravak na zemaljskoj kugli pre kratak i trebalo bi malo vise na to misliti.
Zasto to kartko vreme provoditi u svadji,kada moze uz pesmu i druzenje.
Svega ostaloga ima i previse oko nas.
Svi mi i svojim ponasanjem doprinosimo opstem raspolozenju.
Pa neka nam bude onako kako smo zazeleli.
Svakom na osob.
Drugarski pozdrav
Valter
Komentar
Svako vidi ono što želi ili misli da vidi.
Mnogi se tako (samo)zavaravaju i nakon nekog vremena shvate da su (iz)gubili vrijeme s tim "prijateljima" i u toj vezi.
Treba skinuti "ružičaste naočale" i vidjet svijet onakakvim kakav ustvari jeste,nego umišljati i lagati sebe i druge da živimo u "Branka kockica svijetu gdje su kuće od čokolade,a prozori od marmelade".
Mnogi se tako (samo)zavaravaju i nakon nekog vremena shvate da su (iz)gubili vrijeme s tim "prijateljima" i u toj vezi.
Treba skinuti "ružičaste naočale" i vidjet svijet onakakvim kakav ustvari jeste,nego umišljati i lagati sebe i druge da živimo u "Branka kockica svijetu gdje su kuće od čokolade,a prozori od marmelade".
Odgovor
Demokracija je,druze.
Svako ima pravo da napise sta misli.
Dali je to sto on misli i ispravno je drugo pitanje.
Licno smatram da bas zato sto je situacija zategnuta,bar neko mora da gleda i pozitivno na svet.
Dosta je onih drugih.
Valter
Licno smatram da bas zato sto je situacija zategnuta,bar neko mora da gleda i pozitivno na svet.
Dosta je onih drugih.
Valter
Odgovor
Valter (citat):Demokracija je,druze.
Dosta je onih drugih.
Valter
Sve je u životu relativno.
Ljudi različito percipiraju iste stvari jer su im različiti mentalni sklopovi.
Stvari kad se promatraju iz balkanske perspektive kudikamo drugačije izgledaju od onih iz zapadne kamo su uvijek hrlili trbuhom za pitom" mnogi balkanski "patrioti i komunisti".
Odgovor
Pozitivno gledanje coveku pruza mogucnost da ljudima da sansu za druzenje.
Onaj ko zna da proceni ljude brzo shvati dali je neko pravi prijatelj ili nije.
Licno smatram da se sa realnim gledanjem i realnim procenjivanjem mogucnosti ) vise moze postici.
Mrznja coveka koci u razvoju.
To mi treba najbolje da znamo.
Zato i dalje smatram da je pesma bolja varijanta druzenja.
Valter
Licno smatram da se sa realnim gledanjem i realnim procenjivanjem mogucnosti ) vise moze postici.
Valter
Odgovor
Valter (citat):Pozitivno gledanje coveku pruza mogucnost da ljudima da sansu za druzenje.
Valter
Sve je u ovom životu šarena laža i interes.
Što ti je deblji novčanik to ti rulja više sve tolerira,a što ti je tanji to ti "traži dlaku u jajetu".
Komentar
Zahvaljujem na saradnji.
Za sve posetioce je ovo tipican primer kako se komunikacija medju ljudima moze pogorsati.
Sada svako moze i sam (ako je to u stanju) da usporedi i zakljuci.
Koja je varijanta pogodnija kada se zeli uspostaviti dobar odnos sa ljudima.
Dobar odnos sa ljudima neznaci odmah i "ljubav" medju ljudima.
Normalna medjuljudska komunikacija je vec veliki napradak.
"Miroljubiva koegzistencija" je resenje za sve ljude dobre volje.
Valter
Za sve posetioce je ovo tipican primer kako se komunikacija medju ljudima moze pogorsati.
Valter
Odgovor
Valter (citat):Za sve posetioce je ovo tipican primer kako se komunikacija medju ljudima moze pogorsati.
Valter
Brkaju se ovdje osnovni pojmovi.
Miroljubiva koegzistencija podrazumijeva mir,a ne rat,a ovdje je riječ o diskusiji čiji je smisao ukrštavanje različitih mišljenja u cilju donošenja kvalitetnijih zaključaka.
Često ljudi kad ostanu bez argumenata,se vade na neku navodnu mržnju i malograđanski se "posipaju pepelom" što je samo dokaz njihove inferiornosti u raspravi i neimanja kulture dijaloga jer su navikli samo na monolog.
Upravo je nedostatak samokritike i šale na svoj račun,što je ovdje zorni slučaj,dokaz propasti ne samo SFRJ i SSSR-a nego i cijelog svijeta jer su uvijek klimoglavci-dupelisci(poltroni)napredovali u svim strukturama,dok su oni koji su imali konstruktivnu kritiku bili ili ušutkivani ili izbacivani iz partije(danas stranke) jučer,a danas s posla te dobijali kazne za tzv.duševne boli kad su raskrinkavali mediokritete(tzv.stupove društva).
SFRJ4EVER :: SFRJ4EVER :: SR HRVATSKA
Stranica 1/1