TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA BOSANACA I HERCEGOVACA
3 posters
Stranica 1/1
Jedan komentar
Poslao : TNT
Datum : 29.10.2004.
Volio sam ga, volim ga, i voljet cu ga. Zasto?Jednostavno,kad smo ga imali, imali smo SVE. I slobode, i para, i
najjaci pasos, i bezbrizno djetinjstvo, i lijepu mladost.Boli me sto to nasa djeca nikad nece imati.Ko od nas ima na
zidu sliku SVOG predsjedika? Kojeg? Ja ga imam. Da me sjeca.Jer niko mi ne moze izbrisati moja bezbrizna ljetovanja na moru bez kinte, moj dusevni mir (koji sam mislio da MORA biti tako), a on je tome bio zasluzan. Mozda ove mladje generacije ne misle tako, ali uz duzno postovanje, tako je bilo. Nije nama bilo bitno u Cajevcu, KAB-u, basti doma jnaitd. i td. kako se ko zove, ko mu je otac, mati iz kojeg su kraja, bili smo RAJA. Kad su dosli njegovi robijasi na vlast, sve se usralo. Zasto nasa djeca nisu imali to sto mi,zasto ne kontove kod parkica, kod kina Palas, Kozare? Zivot tece dalje, sve se promijenilo i mijenja. Pricajte djeci o nasoj lijepoj mladosti. A mi? Samar na ledja, i vozi dalje.Sve kao neki neodsanjani san i teska mora. Nemojte se zavaravati. Nije nama dobro. Dobro JE BILO.
Volio sam ga, volim ga, i voljet cu ga. Zasto?Jednostavno,kad smo ga imali, imali smo SVE. I slobode, i para, i
najjaci pasos, i bezbrizno djetinjstvo, i lijepu mladost.Boli me sto to nasa djeca nikad nece imati.Ko od nas ima na
zidu sliku SVOG predsjedika? Kojeg? Ja ga imam. Da me sjeca.Jer niko mi ne moze izbrisati moja bezbrizna ljetovanja na moru bez kinte, moj dusevni mir (koji sam mislio da MORA biti tako), a on je tome bio zasluzan. Mozda ove mladje generacije ne misle tako, ali uz duzno postovanje, tako je bilo. Nije nama bilo bitno u Cajevcu, KAB-u, basti doma jnaitd. i td. kako se ko zove, ko mu je otac, mati iz kojeg su kraja, bili smo RAJA. Kad su dosli njegovi robijasi na vlast, sve se usralo. Zasto nasa djeca nisu imali to sto mi,zasto ne kontove kod parkica, kod kina Palas, Kozare? Zivot tece dalje, sve se promijenilo i mijenja. Pricajte djeci o nasoj lijepoj mladosti. A mi? Samar na ledja, i vozi dalje.Sve kao neki neodsanjani san i teska mora. Nemojte se zavaravati. Nije nama dobro. Dobro JE BILO.
Lune- Broj postova : 430
Registration date : 2013-05-17
Sarajevo..
A drugi, meni nepoznat, dodao je: “Nek je vlast i u rukama crnog vraga samo da nije u rukama komunista“. Pamtim i da sam, kad sam odlazio kući, pred zgradom Skupštine vidio čovjeka koji je nosio veliku Titinu sliku. Meni je Tito ubio oca informbirovca, ali nisam zaboravio da sam ga od tog trenutka počeo malo drukčije gledati. Docnije, nije se jednom dešavalo, kad vidim šta radi demokratska ološ koja Titu naziva diktatorom, da javno kažem: “Đe si, diktaturo, stope ti ljubim!“
Odgovor
Lune (citat):Poslao : TNT
Volio sam ga,volim ga,i voljet cu ga.Zasto?Jednostavno,kad smo ga imali, imali smo SVE. I slobode, i para, i
Druze Lune,
razumem te.
I to je bas ono sto je najtuznije u celoj nasoj tragediji.
Toliko je "Jugoslovena" koji su postali " "Ovce" i to velike.
Ćute i trpe "demokraciju".
Naravno i sve ono sto sa njom ide.
Kada bi samo pogledali one izjave druga Tita (na YOU TUB) bi videli (u stvari svi i znaju ) da nije bila njegova "politika" ta koja nas je u sve ovo uvalila.
Nedavno sam cuo,da je Tito napravio ugovor sa amerima da nasa juga traje 50 god i zatim .....?
To je izjavila jedna osoba koja je iz pedeset i neke.
I sa takvima je trebalo izgradjivati radnicko samoupravljanje.
Ma (sto rece jedan moj prijatelj ) :"Ma nema sanse".
I tako i jeste.
Ocito je da diploma Fakulteta nije merilo nivoa inteligencije.
Ako nema urodjene,prirodne inteligencije i patriotizma u coveku je sve uzalud.
Zato se sve u " ovom" pravcu i krece.
Ako ni sada nije jasno u kom pravcu,ukljuci (citaoce) tv
Pogledaj vesti i samo ce ti se kazati
( sto rece Djoka B).
Valter
STVARNO JE....
Ocitii dokaz "totalitaranog" sistema koji smo imali.
Slusaj i sve ce ti biti jasno.
Ko je ovde lud,a kome "smrde noge" ???
Valter
Jugosloveni
Jugosloveni, kako genetski, tako i drugi postoje, ali,dobro osmisljena invazija, podrzana od domacih izdajnika,je okupirala medije,bilo mitom,bilo korupcijom,"donacijom".. tako da Jugosloveni nisu u situaciji,da se obracaju javnosti, niti komuniiraju medju sobom na "javnoj sceni".Opravdan je i strah,od aveti proslosti, cetnika,ustasa,jer, to nisu normalni ljudi, zato i reklamiraju svoje "monstrum pretke", strah je veoma vazan kod njih, za kontrolu sirokih narodnih masa, uspavanih u miru. Ali, ostaje pravilo, priznato ili ne, da "JUGOSLOVEN, GDE GOD KROCI NOGOM JE TLE JUGOSLAVIJE" privremeno,posredno sa izdajnicima okupirano.
Similar topics
» TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA SLOVENACA
» TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA SRBA
» TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA MAKEDONACA
» TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA SRBA
» TITOVA JUGOSLAVIJA U SRCIMA MAKEDONACA
Stranica 1/1