SFRJ4EVER
"SAMO ZAJEDNO SMO JACI"

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".
Traži
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» ZIVI ZID-ONI ZASLUŽUJU NAŠU PAŽNJU!
Yesterday at 4:19 pm by Slaven

» MUZIKA KOJA POGAĐA U DUŠU...
Thu Dec 08, 2016 12:31 am by Valter

» SLUSAJ MUZIKU I ZAKLJUCUJ I SAM!
Wed Dec 07, 2016 11:31 pm by Valter

» DOMAĆA I STRANA MUZIKA
Wed Dec 07, 2016 11:22 pm by Valter

» DRUGI O TITU...
Wed Dec 07, 2016 9:59 pm by Valter

» SUBOTOM UVECE
Wed Dec 07, 2016 9:37 pm by Valter

» DRUŽENJE JEST...NAJLEPŠI DOŽIVLJAJ
Wed Dec 07, 2016 7:01 pm by Valter

» GRIJESECI UCIMO
Wed Dec 07, 2016 6:41 pm by Valter

» JEDNO PITANJE...
Wed Dec 07, 2016 6:23 pm by Valter

Gallery


Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretraľnik
Affiliates
free forum
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Affiliates
free forum

LJUDSKA NEZAHVALNOST I LICEMJERNOST

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down

LJUDSKA NEZAHVALNOST I LICEMJERNOST

Komentar  Slaven on Sun Sep 14, 2008 5:29 am

MILAN KANGRGA:"ŠVERCERI VLASTITA ŽIVOTA"


"U Prilog zadatoj temi predstavljam mog omiljenog filozofa sa jugoslovenskih prostora,profesor- Milan Kangrga.

Utisci i komentari su više nego dobro došli.

Isečak preuzet iz "NIN-a" 2001.

Profesore,poklonite se i počnite:

"Ni kapitalizam nije neka sreća"

Na Sajam knjiga u Beograd je,posle dvanaest godina,došao zagrebački
filozof Milan Kangrga (78 ) jedan od poslednjih živih "praksisovaca"i
osnivača Korčulanske filozofske škole.

Dosao je na promociju knjige:

"Šverceri vlastitog života"

koju mu je izdala beogradska "Republika"
(Nebojša Popov).

Kangrga "Švercere..." smatra svojim filozofskim testamentom.

Održao je i predavanje o Fihteu,to jest,o neophodnosti građanske
revolucije.

Amfiteatar Filozofskog fakulteta bio je pun kao u ona šezdesetosmaška vremena
kada je Kangrga,dolazeći iz Zagreba,grmeo ničeovski.

Danas "sveučilišni
penzioner",krepkog zdravlja,živi u Splitskoj na Braču.

A od univerzitetske
penzije u "ovoj novoj hrvatskoj demokraciji" ne može da "kupi nijednu knjigu
mesečno."

Za mlađe i neupućene,Kangrga je od 1972. godine profesor etike i estetike
na
Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Jedan je od saradnika filozofskog
časopisa "Praksis" i jedan od osnivača Filozofske korčulanske škole.

Kao
Humboltov stipendista boravio je,u više navrata,u Hajdelbergu,Frajburgu,
Ahenu,Vircburgu.

Predavao je u Bonu,Minhenu,Dizeldorfu, li i u Pragu,
Bratislavi,Budimpešti,Moskvi,Lenjingradu i Kijevu.

Knjige su mu štampane u
Nemačkoj,Italiji,SAD,Španiji,Mađarskoj,Čehoslovačkoj i Meksiku.

Od NDH do HDZ,dakle pedeset godina,u njegovom policijskom dosijeu piše:
"levo orijentiran,politički sumnjiv".


Razgovaramo u hotelu "Palas",posle doručka.

Profesor pije espreso.

Kasnije,
u "Znaku pitanja" naručiće svoje belo vino...

Šta ste hteli sa "Švercerima vlastitog života"?

Pisanje "Švercera..." shvatio sam kao predsmrtnu zadaću,i,sada,kada su
se "Šverceri" pojavili na beogradskom sajmu zaista,mogu mirno -
odapeti.

"Šverceri" su,na neki način,i moj filozofski portret;počeo sam
od
mog dolaska na zagrebački Filozofski fakultet pa sve do obračuna sa Tuđmanom
i,sada,sa Račanom.

Morao sam da napisem knjigu o švercerima vlastitog života.


To su ljudi koji su me proganjali,prvo,kao komunisti,tačnije,partijci i,
pri tom,naravno,udbaši.

Oni su nas,po diktatu Vladimira Bakarića,a zatim i
Mike Tripala i Savke Dabčević proganjali dvadeset godina.

Ti isti su,dolaskom
Tuđmana na vlast,prešli u domobrane i ustaše.

Oko 80 000 članova SK Hrvatske,
preko noći,prelazi u HDZ!!?

I šta su dobili?

Dobili su hrvatsku državicu,a
ostali bez gaća.

I,još ih je sramota da kažu kako su pod Titom lepo živeli!

Od
tog kolektivnog ludila diže vam se kosa na glavi,tu ne pomaže ni pojedinacna
ni kolektivna psihoanaliza;ni kanabe,ni ludnica.

Danas,mnogi od tih isluženih hadezeovaca žure da se prebace u Račanove
socijaldemokrate ili nekakve liberale,a sve je to - drek!

Neko je morao sve to
opisati.

I,slobodno napišite;Kangrga je izvršio radikalnu kritiku hrvatskog
društva,bolje reći,zverinjaka.

Mislim da taj posao mora neko da obavi i u Srbiji.

Jer,ni vi se sa Koštunicom
nećete usrećiti,kao ni mi sa Račanom.

To je naša hrvatska i srpska sramota.

Ko bi,po vašem mišljenju,u Srbiji trebalo da sprovede jednu radikalnu,
kangrgovsku kritiku postojećeg stanja?

Da li,možda,vas kolega i "praksisovac"
Mihailo Marković?

On!??

On je švercer vlastitog života,par exsellence.

Zaboravljate da
je on vaspitavan na Dušanu Nedeljkoviću,mračnom predstavniku boljševičkog
dijamata (tzv.dijalektičkog materijalizma,prim.D.J.) i da je,vazda,imao
bolesne političke ambicije,mada je briljantan filozofski um.

Marković se,
najzad,utopio u polutansku srpsku inteligenciju,okupljenu oko Akademije
nauka,koja je mnogo odgovornija,od Miloševića,za sunovrat Srbije.


Unazad desetak godina,iz te srpske "polutanske inteligencije" stižu sve
malicioznije opaske da su "praksisovci" želeli samo "malo više Titovog
socijalizma".

Šta biste njima poručili?

Mnogo je laži rečeno o nama,"praksisovcima".

O nama,po pravilu, ili
lažu ili nas prećutkuju,dave nas ćutanjem.

A i može im se.

Danko Grlić,Rudi
Supek,Gajo Petrović i Branko Bošnjak su umrli.

Njihova filozofska dela se, "u
ime hrvatstva",ali po dobro poznatoj staljinističkoj metodi,uglavnom,
prećutkuju,kao da nikad nisu postojali.

Od živih ostali smo:Ivan Kuvačić,
Predrag Vranicki i ja,od kojih,po svemu sudeći,ostajem pozvan da se
poduhvatim nezahvalnog zadatka.

Dosad samo sam ja odgovarao na sve napade sa
svih strana,dok su drugi uglavnom ćutali,kao da se to njih,
bivših "praksisovaca",uopšte,nista ne tiče.

Čak i onda kada je u pitanje bilo
stavljeno i njihovo ljudsko dostojanstvo.

Neka zvuči i narcisoidno,ali ja,
Kangrga,jedini sam verodostojan branitelj i svjedok čitave praksisovske
filozofijske i društveno političke prakse,pa tu dužnost i to pravo,evo,
preuzimam na sebe!

A bez lažne skromnosti mogu ustvrditi,kako smo Gajo
Petrović i ja,osnivači i,uglavnom,bitni predstavnici onoga što
su "praksisovci" na delu i filozofski i opštim svojim životnim angažmanom
pokazali i dokazali.

Da,ali zagovarali ste i predvidjali jedan sasvim "levo" orijentisan tok
istorije,a desilo se nešto sasvim drugo i sasvim desno?

Praksis-filozofiju
marginalizuju i domaći,postmoderni filozofski krugovi...

O postmodernoj cu reci,veoma kratko:

"Niche je govorio o smrti boga,a
postmoderna govori o smrti čoveka.

Ali,Hajdeger je, postmodernista tu njihovu
temu mnogo ozbiljnije elaborirao.

Prema tome,postmodernisti tapkaju u mestu i
marginalizuju sami sebe.

Postmoderna je čista pomodnost.

A pomodnost ne moze da
marginalizuje ništa,pa ni nas praksis.

Dakle,praksis-filozofija nije
marginalizovana aktuelnim istorijskim tokom.

Tačnije je reci da taj
jugoslovenski tok jos nije dospeo na ovaj povijesni nivo sto ga je praksis-
filozofija anticipirala...

Vi kao Hegel - ako se ideje ne slažu sa stvarnošću tim gore po stvarnost?

Baš tako.

A mogu da parafraziram i Marksa kada govori o Nemačkoj iz
polovine 19. veka.


A mogu da citiram i Kangrgu koji kaže:

"Ovde,na Balkanu,
istorija kaska za filozofijom dvesta godina,ako ne i trista.

Mi još nismo
izvršili građansku revoluciju koju je Evropa obavila 1789. godine,i,zato
živimo u ovom zverinjaku.

A jugoslovenska praksis-filozofija govori,već,
trideset godina sa najvisih evropskih visina.

Dakle,prava povjesna realnost
koju izražava praksis-filozofija ima,tek,da dođe...

Ako ikad dođe?

Naravno,jer nigde nije zagarantovano da ce osvanuti ni sutrašnji dan.

Mi,praksisovci i volimo da kažemo da naša misao nije utopistička,već,
utopijska.

A utopijska misao je s one strane postojećeg.

Ona stalno upozorava
da je moguć povijesni horizont ljudski dostojnog opstanka.

Utopija čeka
svoje
pravo vreme,a da li će to vreme doći,otvoreno je pitanje i izvan je moći
utopijske misli.

Da li,po vašem mišljenju,ni građansko,evropsko društvo nije
projekt "ljudski dostojnog opstanka"?

Ni kapitalizam nije neka sreća.

Pogotovo ne aktuelni američki
globalizam kao najviši stadijum kapitalizma.

Nije,kažem,neka sreća biti ni
građanin u Evropi.

Jer,i gradjanin u evropskom kapitalizmu je samo proleter,
sa svojih deset prstiju,i,bačen na ulicu.

Ali,evropskog građanina,ipak,
štiti čitav korpus ljudskih prava.

A šta vas štiti u Hrvatskoj,u Srbiji?

Šta vas štiti u nasim predgrađanskim društvima,u ovim zverinjacima gde ste u
opasnosti čim izađete na ulicu,gde vas mogu zgaziti na zebri kao psa i da
niko ne odgovara.

To su naše povijesne,nacionalne katastrofe koje živimo.

I tu se neće izmjeniti ništa za sto godina,sve i da nas sutra prime u Evropsku uniju!

Mislite,ako se prevare da nas prime?

Zaista,mislim da će nam biti potrebno,bar,sto godina da u Hrvatskoj
izgradimo građansko drustvo.

Nacionalistički ustaški nihilizam,obnovljen
nakon pola stoljeća,svojom ideološkom indoktrinacijom u hrvatskom narodu
pomutio je i ono malo sabranosti i jedva probudjene građanske svjesti, tako da
su Hrvati,najvećim delom,ostali posve ošamućeni jednom politikom,koja to
nije bila,iz jednostavnog razloga sto nacionalnost ili nacionalna pripadnost
ne može biti politički program ili politička osnova društvenog života,osim u
nacizmu i fašizmu,gde je na delu zverinjak,a ne politika.


Da li je onda,nacionalna demokratija uopšte moguća?

Nacionalna demokratija vam je contradictio in adjecto.

To vam je kao
kada kažete drveno železo.

Znači HDZ to jest,Hrvatska demokratska zajednica je drveno železo?

Da,baš kao i Demokratska stranka Srbije.

Ali,izgleda da i Habermasovi učenici u Srbiji,oni koji u firmi stranke
nemaju nacionalni prefiks,ne misle baš mnogo demokratski.

Znate li za
štrajkove povodom rigidnog Predloga zakona o radu?


Ime političke firme kod nas ne znači ništa!

Ako neko kaže da je
demokrata,a donosi takav zakon to znači da on ne razume osnovni odnos između
rada i kapitala,to jest,ne razume da kapital nije novac nego u stvari, odnos
između poslodavca i radnika,između čoveka i čoveka!

E,a to se ne može
razumeti,ako niste čitali prvo poglavlje Marksovog "Kapitala",a pre toga -
Kanta.

I,nećete mi,valjda,reći da je Račan - socijaldemokrata!

On nije ništa!

Jer,on,faktički,ima vlast,ali da prostite,nema muda!

On ne sme da dirne
nikog iz Tuđmanovog ustaškog establišmenta,a ta bratija ukrala je oko deset
milijardi dolara!

Samo Tuđmanova obitelj teška je jednu milijardu,ali Račan
neće da dira Tuđmanovu obitelj,a neće ni dojučerasnje kamiondžije koji su,
preko noći,postali milioneri,ne dira ni lopove.

A,ovamo,stalno govori da je
legalista!

I Buš tvrdi da je legalista.

Šta je,uopšte,legalizam,u lokalnim i
globalnim razmerama?

Legalizam je,ukratko,floskula.

SAD prvo bombarduju Srbiju,onda Avganistan,
sutra će nekog trećeg.

I sva ta bombardovanja su legalistička,a u stvari,reč
je o tome da i u SAD vlada recesija i da treba pokrenuti vojnu industriju,
krupni kapital.

I,eto,opet dolazimo do Marksa i do dileme koju je pred svet
postavila jos Roza Luksemburg:

kapitalističko varvarstvo ili socijalizam.

Trećeg nema.

Šta je,onda,11. septembar u Njujorku?

To je maslo CIA.

Uostalom,ako je Bin Laden i uradio Njujork,nije li,do
juče,bio njihov čovek?


Gde to onda ide kapitalizam,Evropa?

Mnogi vodeći mislioci današnjice,od
Semjuela Hantingtona pa do Umberta Eka,govore o trećem svetskom nuklearnom
ratu.

Zna se,već,i scenario i datum,maltene;2010. godina i arapska atomska
bomba nad Parizom.

Da li je u Avganistanu taj svetski rat,već,počeo?

Ne znam da li je već počeo,ali treći svetski rat je vrlo
verovatan.

A
ja vas podsećam na Rozu Luksemburg koja je,odavno,rekla da svet može da bira
između kapitalističkog varvarstva i socijalizma.

Trećeg puta nema.

A nismo li,već,imali socijalizam?

Nismo mi ni imali,ni videli ni "s" od socijalizma;imali smo diktature,od
Lenjinove do Brozove.

Šta je,onda,po vašem mišljenju,socijalizam?

Teško je opisati utopiju.

Lesek Kolakovski je,recimo,dao pedeset definicija
šta socijalizam nije,i samo jednu definiciju šta socijalizam jeste.

A znate li
kako ona glasi?

Socijalizam je nešto dobro!

Fakin jedan!

Trebalo je da dođe na
beogradski sajam,da se vidimo.

Znate on je bolešljiv,pitanje je da li ćemo se
još sresti.

Profesora Kangrgu ostavljamo u kafani,sa beogradskim prijateljima.

I belim
vinom.

Ostavljamo ga "U znaku pitanja".

Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

"SPASIOCI"

Komentar  Slaven on Sun Sep 14, 2008 5:29 am

"SPASIOCI"


"Kada je štrajk i zakonski omogućen,bila je namjera da radnici,kad su im ugrožena prava,primijene kao krajnju mjeru obustavu rada i tako prisile one koji su im ugrozili prava da to isprave.

Takva mjera poslednjih godina nema nikakva efekta jer i onako najveći broj radnika ne radi jer su fabrike zatvorene zbog politike kakva se vodi poslednjih 15 godina.

Zato radnici u poslednje vrijeme pribjegavaju novom vidu štrajkovanja, tako što sebe osuđuju na gladovanje.

To je nepopularna mjera,ali izgleda jedino tako mogu na sebe skrenuti pažnju i izboriti se za neka minimalna prava.

Tada se pojave "spasioci" koji radnicima isplate neke minimalne plate i tako ih privole da počnu proizvodnju i proizvode robu koja odgovara njihovom spasiocu,jer on jedino ima pravo da tu robu prodaje.


U svemu tome,niko ne postavlja pitanje odakle tim novim bogatašima toliki kapital da oni spašavaju radnike i velike fabrike i zašto to rade.

Odgovor nije teško dati,a on bi bio sledeći:do velikog bogatstva došli su "spasioci" tako što im je omogućeno da na nepošten način prisvoje ono što nije njihovo,već tih radnika koji danas gladuju,pa ih ovi bogataši velikodušno spašavaju,a to rade samo zbog toga da bi tim putem novac koji su nepošteno uzeli vratili u redovne tokove i obavili tzv.pranje novca.

Uz to,sve što se sad proizvede samo "spasilac" ima pravo da prodaje i tako svoj kapital još više uveća.

Krajnji cilj cijele te igre je da taj "spasilac" postane vlasnik fabrike bez ikakvog svog ulaganja,a radnici koji su sve to stvorili biće samo najamnici kod tog gazde i,ako ih zapadne,biće zadovoljni."



ĐOKO DELIBAŠIĆ

Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Licemjerju i licemjerima nema granica i nikad kraja...

Komentar  Slaven on Sun Sep 14, 2008 5:31 am

Evo,slučajno moji znaju jednog čovjeka koji je bio najgrlatiji i najglasniji u uzvikivanju parola:

"Živjela SFRJ!", Rolling Eyes

"Živio drug Tito!", Rolling Eyes

"Tito-partija!", Rolling Eyes

"Živila radnička klasa!"... Rolling Eyes

to vikaše u vrijeme SFRJ Exclamation Idea .

Došla 1990.i promjene Twisted Evil ,on kao direktor jedne firme,učlanio se u HDZ Twisted Evil prethodno se ulizavši Evil or Very Mad i uštekavši vrhušci stranke,"dobio" firmu na poklon u kojoj je bio SAMO direktor u socijalizmu,te je svoje dojučerašnje kolege sa posla otpustio i bacio na ulicu,a zatim hotel prodao strancima. Mad

Za to vrijeme njegovo derište Razz od 18 godina dobiva BMW (dok njegovi vršnjaci,djeca bivših samoupravljača i isto tako bivših kolega njegovog tate idu pješke jer nemaju niti za autobus Evil or Very Mad i gazi Shocked dvije djevojčice na obilježenom pješačkom prijelazu brzinom od 110 km/h tamo gdje je dopušteno 50 km/h. Surprised

Tata mu potlaćuje pohlepne suce i odvjetnike (uz doktore:najligaviju Razz skupinu ljudi što se tiče zvanja,po mom subjektivnom mišljenju ne računajući političare,naravno,

VEĆE GAMADI Mad Evil or Very Mad Twisted Evil OD NJIH NEMA!

tako da se mladi buržuj Twisted Evil izvlači samo s UVJETNOM kaznom(dok npr.za krađu čololadice u dućanu ideš u zatvor -

DOBRODOŠLI U DEMOKRACIJU Twisted Evil

te odlazi na studij u Švicarsku(dok njegovi vršnjaci, djeca bivših samoupravljača i bivših kolega njegovog tate i ostalih)nemaju niti za studij u Hrvatskoj ,a i da imaju,kakva im korist kad će posao dobiti opet onaj "naš junak" iz priče. Suspect

Epilog toga nazovi suđenja je takav da je sudac donio oslobađajuću pravomoćnu drugostupanjsku presudu bez prava na žalbu da okrivljenik potječe iz

"Društveno prihvatljive porodice" Twisted Evil

(čitaj bogate Twisted Evil ),

pa da je

"Društveno neprihvatljivo zatvoriti ga" Twisted Evil


Slične sudske ocjene su i npr.donešivane i protiv Srba u pogledu ratnih zbivanja samo zato što su Srbi(napominjem siromašni Srbi,jer su se bogatim Srbima kao npr.Šerbedžiji i Draženu Petrovići štekali i uvlačili u dupe Razz )tipa:

"Budući da okrivljenik pripada naciji koja je stoljećima ugnjetavala hrvatski narod nedvojbeno se može zaključiti da je/su okrivljenik(ici) kriv(i)" Twisted Evil

No,bilo je i svijetlih primjera suđenja,samo što su takvi suci bili izloženi prijetnjama i zastrašivanjima . Shocked

I što je na kraju ove i mnogih drugih priča najtragičnije što su mnogi ljudi,iako zgroženi i zapanjeni beskrupuloznošću Evil or Very Mad i besramnošću Twisted Evil mladog buržuja i njegovog uspješnog "biznismena" tate ,s druge pak strane zadivljeni njegovom i njihovom spretnošću i snalažljivošću za koju se nadaju da će krasiti i njihovu djecu i potomke da mogu isto tako biti "uspješni" Twisted Evil kao i njihovi mazohistički uzori ili u,"najgorem slučaju" da njihova radnička kćer,koja će prethodno sav skromni obiteljski imetak raspiskati na poboljšanje i povećanje tjelesnih atributa(silikoni)nekako uspjeti uhvatiti mladog buržuja Twisted Evil jer će tim činom "ljubavi" Razz riješiti sve svoje životne probleme i izdići :badgrin: se iznad svojih prijateljica,koje će joj s novim statusom postati bivše. Twisted Evil

Ja,osobno,nisam materijalista Cool što je danas sve više i više ljudi na cijeloj Zemlji ,a pogotovo kod bijele rase (to je kod njih konstanta kojom su zarazili i druge rase te im to nametnuli kao modus vivendi tj.način življenja) Twisted Evil

No,današnji radnik nema izbora i mora biti sretan da uopće radi,bez obzira za koliko para radi i koliko dugo radi
,a s tim izborom se mora složiti,ako želi da preživi i opstane Shocked ,jer svaka logična i opravdana buna je kontraproduktivna budući da se dosta ljudi ponaša poput robova ,koji će te odmah zamijeniti,bez pogovora i prigovora,čak i za lošije radne uvjete,pogotovo u duhu sveopće globalizacije. Surprised

koja će sutradan dovesti nekog jadnika i nevoljnika iz Indije koji će raditi za šaku riže i par dolara i drastično sniziti cijenu rada,a onda će se domaći radnici,umjesto da se iskale na svome licemjernom gazdi koji,zadovoljno trljajući ruke,ima veći profit$ Twisted Evil za firmu i sebe te je konkurentniji je,a i za sebe će se naći možda helikopter da svoga sina može odvesti do susjedne države na prestižni koleđ dok ne trepneš okom,domaći radnik će se ksenofobično i rasistički Shocked ponijeti prema tome nevoljniku iz Indije koji je samo došao trbuhom za kruhom u tvoje zemlju,a kako će se domaći radnik ozlijediti prilikom obračuna s nesretnim Indijcem,gazda će već naći novu zamjenu iz Zanzibara koji je još jeftiniji i koji će svome gazi zaraditi avion ,a ona obojica spomenutih će dobiti od gazde otkaz . Twisted Evil

Valjda će u tom slučaju domaći radnik i onaj nesretnik iz Indije KONAČNO shvatiti tko im je zajednički neprijatelj ,i onda sveopća revolucija može započeti... Cool Laughing

Na onu narodnu da sit gladnome ne vjeruje,ja bi još nadodao I NE ŽELI I NIJE GA UOPĆE BRIGA Twisted Evil

Talijanski fašist i utemeljitelj futurizma Philipo Tomasso Marinetti je izjavio svojedobno vrlo znakovitu rečenicu:

"Rat je higijena čovječanstva!" Shocked

Kao ono,ljudi je "previše" Mad na Zemlji,pa će ratom to pitanje biti riješeno-pogotovo pitanje npr.Židova,ali i ostalih "manje vrijednih" nearijevskih naroda i slabih pojedinaca koji se nisu "znali" i htjeli prilagoditi:kvislinškim,izdajničkim,podaničkim i sluganskim režimima (kao što je npr.bio onaj ustaški Ante Pavelića,četnički Draže Mihailovića,višijevski Phillipa Pettena...itd) odanim:njemačkim nacistima,talijanskim fašistima i japanskim militaristima . Mad

Uvidjevši otpor koji pružaju ljudi prilikom ugrožavanja njihovog fizičkog integriteta,centri moći,uviđaju i shvaćaju,a i prisiljeni su zbog potencijalnih novih otpora,da se na drugi način može riješiti tzv.(zašto sam naveo takozvano ,zato što nije problem toliko u broju ljudi na Zemlji već u nejednakoj i licemjernoj Twisted Evil raspodjeli sredstva gdje će ljudi pardon licemjeri rađe npr.baciti ribu u more negoli je dati besplatno sirotinji itd...) Exclamation Idea

Problem viška svjetskog stanovništva tako da se ugrozi ekonomski integritet čovjeka koji se u tom slučaju neće buniti kad mu daš "adekvatnu" alternativu(tu nastupaju mediji na scenu Twisted Evil )

Danas se to rješava puno:civiliziranije,perfidnije i nevidljivije Twisted Evil

Naime,vlasnici međunarodnog i domaćeg kapitala,diktiraju uvjete maksimalizirajući kriterije za dobivanje najobičnijeg radnog mjesta Surprised ,koje je još k tomu,potplaćeno Twisted Evil ,a ljudi se,što je najžalosnije,robovski Evil or Very Mad i odano Mad prilagođavaju novonastalim previsokim i nerealnim zahtjevima koje pred njih postavlja neoliberalna kapitalistička globalizacija koja život većine ljudi koji rade i koji su potplaćeni,pretvara u bjesomučnu trku za VLASNIKOVIM profitom kojeg je sve teže dostići jer su srušene sve granice i barijere tako da je konkurencija i natjecanje postala globalna(o)što rezultira i smanjenjem cijena i podizanjem kvalitete proizvoda i usluga,ali i smanjenje plaća radnika ,što su nam "zaboravili Twisted Evil reći naši" poslodavci uz besramno povećavanje njihovih profita kojeg "u najboljem slučaju" onda ulože u nove:zgrade,opremu,strojeve,samo ne u žive ljude i nova radna mjesta (zato su i npr.uveli bankomate u bankama,samoposluživanje na benzinskim crpkama i supermarketima na odjelima za voće i povrće npr...itd )koja iz svojih potplaćenih plaća moraju financirati puste bespotrebne tečaje usvršavanja i cjeloživotnog obrazovanja koje im uopće ne garantiraju posao kao i sve češće pljačke koje ljudi ne poduzimaju samo radi lijenosti i brze zarade,već jer uviđaju svu licemjernost Twisted Evil sustava,a i sami su nezaposleni i bez egzistencije. Mad

Kao alternativa se radnicima pardon robovima Razz nudi preko:televizije,radija,računala,sporta,kulture,umjetnosti svakojaka zabava,od koje je većina najobičnije SMEĆE Razz ,u kojem gledaju i plaćaju prepreplaćene tzv.zvijezde iz područja:sporta,zabave,glume,pjevanja.. te se na taj način drži ne samo u hipnozi Shocked i pokornosti Evil or Very Mad već i u lažnoj nadi da će i oni,možda,biti dio tog licemjernog Twisted Evil establišmenta te se na taj način oni prilagođavaju tome:više uče,rade,pretvaraju se u robote... misleći da će ih pošteni način bez političkih i rođačkih veza i vezica dovesti negdje,a kako nije lako pratiti taj sve brži i brži kapitalistički ritam,oni koji ne izdrže skloni su samoubojstvima,mnogi se psihički i fizički razbole(stres-dokazano značajni uzrok raka Shocked ),uzimaju se nedopuštena sredstva,senzibilniji ljudi i oni koji nemaju ničiju financijsku potporu padaju u ambis droga i alkohola te,malo prije spomenutog suicida,bolesti su sve česte i učestalije,usljed sve većeg umora uzrokovanog kapitalističkim postulatima:brže,više,jače...dobna granica bolesti se sve više smanjuje tako da danas i mlade osobe masovno pobolijevaju,a ne samo stare-ljudi pardon Embarassed robovi Razz bez obzira na sve i dalje se dive bogatašima i nastoje doseći njihov status,dok se nekim ljudima počinje sve to skupa gaditi pa bježe u izolaciju k istomišljenicima(kao ja npr. :wink: ),dok drugi utočište pronalaze u druženju s životinjama i u crkvi,iako je i ona licemjerna. Twisted Evil


Usljed sve manje radnih mjesta i sve manjih plaća zbog:globalizacije,informatizacije,robotizacije i gramzivosti(pohlepnosti) Twisted Evil poduzetnika,ljudi se ne odlučuju za brak Surprised ,ili ako se odlučuju,odluče se samo na jedno dijete ili dva,jer bez obzira na proklamiranu pronatalitetnu politiku licemjernih bijelačkih političara,oni će rađe zaposliti i muškarca crnca koji ne može po prirodi zatrudnjeti,nego ženu,tako da bi njegov profit bio veći Twisted Evil ,on bio konkurentniji na tržištu,a njegovo razmaženo derište imalo 33 igračke,dok za dijete njegove trudne zaposlenice nema igračaka. Twisted Evil

Da rezimiram,nisam siguran da li će se radnici pardon robovi ikad pobuniti,pa se možemo samo pouzdati u Boga ili pak Majku Prirodu da "usmjeri" koji oveći asteroid ili komet Laughing ,što već,na ove licemjerne poslodavce i bijedne Razz radnike.

Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

TABLICA TJ.LJESTVICA LICEMJERA!

Komentar  Slaven on Sun Sep 14, 2008 5:31 am

TABLICA TJ.LJESTVICA LICEMJERA!


Prvo mjesto i zlatna medalja ide...političarima i svećenicima Twisted Evil
,koji,iako im je u opisu posla da se brinu za opće interese,brinu se samo za vlastite,a to naravno,neće priznati,već se će kriti iza ispraznih i demagoških floskula i parola Razz Twisted Evil


Drugo mjesto i srebrna medalja ide...poduzetnicima(gospodarstvenicima) i menagerima Evil or Very Mad ,koji precjenjujući svoj nerad,a podcjejujući radnikov rad,uveseljavaju svoju dječicu i svoje ženice kao i svoje ljubavnice(koje će im žena oprostiti,zbog "ljubavi" Twisted Evil prema novcu Twisted Evil -najvećem ljudskom afrodizijaku svih vremena Twisted Evil )raznoraznim:poklonima(darovima),putovanjima,bezbrižnom i elitnom životu . Evil or Very Mad Twisted Evil


Treće mjesto ide...sucima,doktorima,policajcima i vojnicima Mad ,od kojih,suci,umjesto da brane radnike i bore se za njihova prava,brane poslodavce jer ipak oni i maju para(gore spomenuti afrodizijak Twisted Evil ),a ne radnici,zatim doktori koji su iz "ljubavi" prema ljudima odabrali to zvanje,a tu "ljubav" najviše iskazuju u svojim privatnim ordinacijama u popodnevnoj smjeni,dok izjutra u državnim bolnicama su još "pospani" i samo ih plava kuverta afrodizijačkih svojstava može razbuditi,te na kraju slijepi izvršitelji-policajci i vojnici koji će uvijek izvršavati gazdina naređenja bez:pogovora,prigovora iliti primjedbe. Mad Twisted Evil


Na kraju,hvala svim radnicima...pardon robovima Embarassed Evil or Very Mad koji su ove igre bez granica omogućili i omogućuju svojim nesudjelovanjem Evil or Very Mad Mad u borbi za svoja prava kao i sudjelovanjem u borbi za prava njihovih (robo)vlasnika putem slijepog Razz izvršavanja svakodnevni naredbi(komandi) te podizanja razine svijesti i znanja praćenjem:Big Brothera,UEFFA champions league,NBA-a,holivudskim spektaklima,ispraznim sapunicama,bajkama na crkvenim propovijedima,političkim i društvenim talk i reality show-ovima i ostalim ineligentnim Razz emis...pardon Embarassed ispiranjima mozgova Shocked

Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Ja volim samo sebe,a tebe tko jebe(Davor Gobac-Psihomodopo)

Komentar  Slaven on Fri Oct 30, 2009 1:40 pm

"SVI ZA PROMJENE,A NITKO IH NEĆE?!"

"Kuka se na sve strane da se ovako dalje više ne može,jer se stvarno i ne može,a zapravo drži figa u džepu i moli Boga da,ako promjena i bude,ne zakače baš nas,jer bismo mi,molim lijepo,i dalje po starom,pa dok dura(traje)-dura.

Otkad je Sanader napravio to što je napravio,svatko malo netko,uključujući i moju sićušnost,spomene izvanredne izbore i veliki obrat koji će protresti Hrvatsku od temelja pa do Pantovčaka.

No,makar se bar svi zdušno zalažu za reforme,od rumene kumice na placu u Zagrebu pa da ubave nam premijerke,svi i dalje sramotno šute i prave se da se kriza,štoviše depresija u kojoj se nalazimo već 18 godina ne tiče.


Svi bi da se promjene dogode,ali da ne zakače baš njih.


Jasno je za vladajuće političare iz HDZ-a,ali zašto šute oporbeni iz SDP-a ta takozvana ljevica,ili im je ovako fino u opoziciji(oporbi),nemaš odgovornosti ni za što,a privilegirane plaće idu i idu...

Pa,gdje su ti naši vrli i umni akademici i intelektualci,koji vječito poziraju i prodaju bozu,i dalje cuclaju bombone i ispijaju kavice po kojekakvim institutima i nakladničkim zavodima,izdaju publikacije pune grešaka,a sve na račun poreskih obveznika dakako,koje niti zanima tko i kako im troši novac koji mjesečno izdvajaju za te pozere.

Radnici javnih(državnih)poduzeća u kojma većina radi malo i loše,a pojedinci na rukovedećim mjestima bezobrazno kradu,u što smo se uvjerili posljednjih dana kroz niz afera,i oni bi nastavili po starom.


Branitelji se ne bi odrekli silinih privilegija koje više nitko ne zna pobrojiti,a ni borci iz NOB-a svojih mirovina,za koje kukaju da su male,a današnji radnici rade za te iznose,a koju će onda oni imati mirovinu i hoće li je uopće imati?!

Tajkuni(kapitalisti) bi i dalje izrabljivali radnike za siću,ali ne bi plaćali visoke poreze jer im je kao i svim skorojevićima osobna luksuz na prvom mjestu.


Vojnici bi i dalje glumili fikuse po vojarnama,iako su svjesni da će ih na koncu ostati tek nekoliko koliko gazde iz NATo-a kažu za "misije"(imperijalne ratove zapada) one ili ove vrste.

Pojedini prometni policajci i dalje bi se pogađali s vozačima za kaznu,nego postupali po zakonu,

Studenti bi se školovali besplatno i vječnno.

Liječnicu su za reformu zdravstva,ali bi da im se i dalje titra kao malim bogovima,a ne poziva na odgovornost,kao recimo u Americi,gdje za profesionalnu pogrešku gubiš licencu za rad i ugled,pa riskiraš naposljetku i osobni bankrot.

Na fakultetima bi se i dalje pozivali na autonomiju sveučilišta,a to što su otkrivene afere kupovanja ispita nikom ništa.


Vrhunski sportaši bi i dalje da im se plješće i aplaudira i klanja do zemlje,da im se tepa,kao tobože,najboljim ambasadorima Hrvatske,ali porez im ne spominji,jer će u tili čas(odmah)zamijeniti Hrvatsku,sa prebivalištem u:Monaku,Kajmanskim otocima,Andori ili nekim drugim bezporeznim rajem,da bi platili manje "voljenoj zemlji",a ti rajo:skači,urliči,svršaji na te "domoljube".

Isto tako je i s "estradnim zvjezdama i zvjezdicama"-oni se vole pohvaliti kako za jednu noć(gažu)drmnu i po 30 000 eura,ali bi i dalje da im država,tj.siromašni radnici,plaća(ju)mirovinsko i zdravstveno osiguranje,jer to vele,kao "umjetnici" zaslužuju,a zapravo pravi umjetnici bi trebalo značiti da su neka sirotinja kruha gladna koji stvaraju vrhunska djela u nekom vlažnom stančiću ili podrumu prepunom miševa koji im grickaju dronjke.


Penziće se stvarno svelo na prosjački štap,no dobar dio ih ne mrda iz stanova gradu sa viškom kvadrata,a upravo bi preseljenjem u manji i na selo,osigurali sebi bolju starost.

Poljoprivrednici bi i dalje poticaje i od države i od EU,ali ne bi radili na zemlji,ili bi još pljačkali državu prikazujući lažne količine usjeva.

Crkva propovijeda skrušenost i skromnost kao prije nekad komunisti,ali u ugovore Hrvatske s Vatikanom ne diraj jer im one jamče vječni život u svili i kadifi kao i akademicima,još i bolje njego njima.


Bespravni graditelji,a takvihje većina u Hrvatskoj,odmah bi da im se legaliziraju bespravno sagrađeni objekti,ali da ne plate ni komunalije ni doprinose za to.

Pomorci bi se i dalje gnijezdili kao nezaposleni na Zavodu za zapošljavanje tako da imaju besplatno zdravstveno osiguranje,iako su daleko više zaradili kad u bili na morum,nego ovi na kopnu.

Zanatlije bi do smrti radile na crno kao i iznajmljivači soba i apartmana koji bi sev goste najrađe prijavili kao svoje prijatelje i rođake kako ne bi platili boravišnu pristojbu.


Promijenili smo socijalizam sa kapitalizmom jer smo tako htjeli,ali bi svi i dalje korisili neka socijalistička prava,a ne i obveze.

A,to više ne može dalje,pogotovo kad nam dođe EU,stvaraju se novi odnosi,nova podjela interesnih sfera i moramo se miriti s tim,te promjene se već događaju i dogodit će se,iako nas nitko o tome nije ni službeno ni neslužbeno obavijestio.

SAŠA LJUBIČIĆ

_________________
"Život nikad nije pošten,ali budući nas je većina nepoštenih-to nam i odgovara."

"Svijet su stvorile budale,da bi pametni mogli u njemu živjeti."

"Svakog iole pametnog i pravičnijeg odmah olajavaju sa svih strana."

"Najgori su licemjeri koji nastupaju kao moralni stupovi društva."


Gazi,gazi,gazi "poduzetnike,poduzetnike,poduzetnike"



Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Kad se setim..

Komentar  Valter on Sun Jul 15, 2012 9:36 pm

" Demokratija" (demoNkracija) se turbo brzinom siri nasim prostorom.

Zalosno je da ni dan danas niko nije u stanju da shvati da je bolje priznati gresku i krenuti u ispravku iste nego i dalje tvrdoglavo tvrdeti da je jedino resenje "demokratija."

Okrenite se oko sebe.

Pogledajte lica vasih sugradjana i sve ce vam se kasti( sto rece djoka B.).

Najveci broj nasih sugradjana je utucen,nerapolozen,tuzan...

Zasto je to tako kada demokratija pruza udoban zivot svima,a radnicko samoupravljanje je bilo u vreme "tame??"

To znaci da bi sada kada je "svetlo" konacno upaljeno trebalo svi da su sretni.

Zasto onda to nije tako i vidljivo na licima gradjana?

Sasvim jednostavno.

Zato sto je kapitalisticki sistem pod nazivom "demokratija" sve bivse republike SFRJ vratio u robovlasnicki sistem.

Sto je to kapitalisticki sistem hteo je meni jasno.

On(kapitalisticki sistem) je mislio samo na profit,a ne na sve gradjane.

Radnicko samoupravljanje je bio sistem u interesu gradjana=radnicka klase a ne pojedinca=kapitaliste.

To je znaci jasno.

Ono sto mi nije jasno je zasto nasi gradjani i dan danas jos uvek cute kao ..... mada se radi o njima samima?

Kada bi radnici samo shvatili koju moc imaju u svojim rukama samo da se oslobode kapitalistickih misli (licni interes) bi sve ubrzo bilo drugacije.

No,nazalost zna kapitalisticki sistem koje su slabe tacke njihovih podanika,pa im daju ono sto prividno znaci nesto a zato masa kao stado radi ono sto kapitalista hoce!


Dali je to stvarno vasa zelja??

Priupitajte se.

Samo zdravim razumom se moze ici napred.

Vasa sudbina je u vasim rukama.



Valter

Suspect

_________________
Samo zajedno smo jaci!
http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Valter
Admin

Broj postova : 3198
Age : 64
Location : schweiz
Registration date : 2008-01-11

Vidi profil korisnika http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Na vrh Go down

Slavenska patološka sitničavost i ljubomora!

Komentar  Slaven on Wed Mar 25, 2015 4:00 pm

Mi Sloveni smo generalno glup i neslozan narod.
Zamislite da Rusi pokusaju da "rasture" Ameriku ili Veliku Britaniju.
Mi smo svi po prirodi nestabilni,neorganizovani i nejedinstveni ne treba niko da nam namesta.


Zar se nije "jugoslovenski scenario" dogodio sa SSSR-om, Cehoslovackom,DDR-om (koju ste prodali Njemcima za jeftine pare)?? Tada su se,dakle,raspali svi komunisticki / socijalisticki blokovi,pa po kojoj logici ocekijes da se Jugoslavija mogla ocuvati u onom obliku u kojem je bila uredjena tada?


Ако ти није пријатељ неко ко ти одувек раширених руку и чистога срца пружа руку сарадње на основама једнакости и равноправности,него онај што те кињи уцењује,подјармљује,обликује и мења како њему одговара,обмањује,покрштава,у ланце окива,поробљава,телесно и духовно силује лаже,понижава,пљачка и убија... онда ти нема помоћи, па да је не знам која сила с тобом.

_________________
"Život nikad nije pošten,ali budući nas je većina nepoštenih-to nam i odgovara."

"Svijet su stvorile budale,da bi pametni mogli u njemu živjeti."

"Svakog iole pametnog i pravičnijeg odmah olajavaju sa svih strana."

"Najgori su licemjeri koji nastupaju kao moralni stupovi društva."


Gazi,gazi,gazi "poduzetnike,poduzetnike,poduzetnike"



Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Zaključak

Komentar  Valter on Tue May 05, 2015 11:55 pm

Shvatite,vremena se menjaju.

Mi,radnicka klasa se moramo sami (nema vise Tita) izboriti za svoju poziciju u drustvu.

U Nemackoj je poceo danas strajk zeljeznicara.

Trajace (najduzi strajk u istoriji) sedam dana.

Sindikat je spreman istrajati u svojim zahtevima.

A kod nas?

Svi junaci,u crnu zemlju pogledase.

Zar je moguce da ce istorija da se ponovi?

Radnicka klasa Nemacke ce ponovo da pokrene talas strajka u Evropi.

Mozda bas zato kod nas neke `struje` tako `glasno` izjavljuju neke svoje pretnje.

Da se uplasi radnicka klasa i da ucute gradjani?

Dok se u Evropi radnicka klasa sve vise `budi` je radnicka klasa kod nas zanemela.

Pa netreba posle da se cudi,sto je svi izsmevaju i iskoristavaju.

Razmislite,procitajte i inforimisite se pa donesite svoj zakljucak.

Kako shvatite,tako cete i ziveti u buduce.


Valter

Neutral


Valter: komentar modifikovan dana: Fri May 29, 2015 12:13 am; prepravljeno ukupno 1 puta

_________________
Samo zajedno smo jaci!
http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Valter
Admin

Broj postova : 3198
Age : 64
Location : schweiz
Registration date : 2008-01-11

Vidi profil korisnika http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Na vrh Go down

Besramni cinizam i beskrupulozni sarkazam!

Komentar  Slaven on Thu May 28, 2015 5:15 pm


_________________
"Život nikad nije pošten,ali budući nas je većina nepoštenih-to nam i odgovara."

"Svijet su stvorile budale,da bi pametni mogli u njemu živjeti."

"Svakog iole pametnog i pravičnijeg odmah olajavaju sa svih strana."

"Najgori su licemjeri koji nastupaju kao moralni stupovi društva."


Gazi,gazi,gazi "poduzetnike,poduzetnike,poduzetnike"



Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Dubravka Ugrešić

Komentar  Slaven on Mon Aug 08, 2016 12:37 pm

„Odjednom se otkrilo da su gomile ljudi bile represirane,odjednom je i Tito u kolektivnom sjećanju od najboljeg sina naroda i narodnosti Jugoslavije postao diktator i krvolok,odjednom smo za vrijeme komunizma patili puno više od Rumunja,odjednom se broj ubijenih na Golome otoku stao uvećavati,broj ubijenih u Jasenovcu smanjivati,broj stradalih u Bleiburgu ne samo rasti, nego su mnogi pronašli da im je neki dragi rođak poginuo na Bleiburgu od komunističke koljačke ruke.

Sve je to u redu,ljudi si na razne načine olakšavaju ulizičku dušu,nemam ništa protiv.

Samo takvo kolektivno sjećanje govori sljedeće:

ili je represija u Jugoslaviji bila daleko jača nego u Sovjetskom Savezu i zemljama Istočnog bloka,pa su Jugoslaveni dobili priliku da progovore o titoističkom teroru tek nakon raspada Jugoslavije,ili da su Jugoslaveni bili apsolutno najveće kukavice komunističkoga svijeta,koje se pedeset godina nisu dosjetile da nešto o tome progovore“

_________________
"Život nikad nije pošten,ali budući nas je većina nepoštenih-to nam i odgovara."

"Svijet su stvorile budale,da bi pametni mogli u njemu živjeti."

"Svakog iole pametnog i pravičnijeg odmah olajavaju sa svih strana."

"Najgori su licemjeri koji nastupaju kao moralni stupovi društva."


Gazi,gazi,gazi "poduzetnike,poduzetnike,poduzetnike"



Slaven
Admin

Broj postova : 1668
Location : Arkadija(mitološka zemlja sreće iz grčke mitologije)
Registration date : 2008-08-23

Vidi profil korisnika http://sfrj4ever.forumieren.de/profile.forum

Na vrh Go down

Re: LJUDSKA NEZAHVALNOST I LICEMJERNOST

Komentar  Valter on Mon Aug 08, 2016 11:28 pm






Da su "nasi ljudi"  "kratkovodi" pokazuje ponasanje istih.

Komentari na internetu,ispod clanaka takodjer jasno govore o nivou inteligencije onih koji su te komentare i napisali.

Mislim da  je sve to samo dokaz "kratkovodiosti" vecine.

Ne vredi ni najbolji sistem u galaksiji ljudima sa takvom inteligencijom.

Samo,istorija ne oprasta nikome.

Tako nece ni ovaj put.

Docice nove generacije.

Generacije (nadam se) koje ce biti vaspitani u duhu demokracije.

Te generacije ce postaviti sve na svoje mesto.

Za njih je i namenjena ova internet prezentacija.

Istina nije ono sto vam pricaju.

Istina je ono sto sami istrazite i shvatite.



Valter


Like a Star @ heaven

_________________
Samo zajedno smo jaci!
http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Valter
Admin

Broj postova : 3198
Age : 64
Location : schweiz
Registration date : 2008-01-11

Vidi profil korisnika http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Na vrh Go down

Re: LJUDSKA NEZAHVALNOST I LICEMJERNOST

Komentar  Sponsored content Today at 4:07 am


Sponsored content


Na vrh Go down

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu